Ανησυχία από την Αναστασία Κοτανίδου για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί με επιτυχία αυτό το δεύτερο lockdown. Τι λέει για το ενδεχόμενο καραντίνας τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τα πρόστιμα δεν θα κάνουν κάτι τονίζει χαρακτηριστικά. Πως θα κινούμαστε από το Σάββατο.

Το lockdown σε όλη τη χώρα από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου είναι γεγονός (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τελευταίες οδηγίες) στην μεγάλη προσπάθεια για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.

Το δεύτερο lockdown θα διαρκέσει μέχρι και τις 30/11, ωστόσο πριν… καλά – καλά ξεκινήσει να εφαρμόζεται, ήδη υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα διαρκέσει όντως τρεις εβδομάδες ή θα παραταθεί.

Και αυτό γιατί ο κορονοϊός απελαύνει στη χώρα μας με χιλιάδες κρούσματα σε καθημερινή βάση. Το ρεκόρ της Πέμπτης με 2.917 κρούσματα ευτυχώς δεν… έσπασε σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου καθώς καταγράφηκαν 2.448 όμως είχαμε άλλο, πιο αρνητικό ρεκόρ, αυτό των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 196.

Θα κινούμαστε με sms

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, στις 6 το πρωί, έως τις 30 Νοεμβρίου, οι μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα θα επιτρέπονται, μόνο με την αποστολή sms στο 13033 ή κατ’ εξαίρεση με την συμπλήρωση της φόρμας μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο.

Τα πρόστιμα δεν θα κάνουν κάτι”

Για το πως θα πειστεί η κοινωνία και για τον διπλασιασμό των προστίμων ανέφερε πως “τα πρόστιμα δεν θα κάνουν κάτι. Οι άνθρωποι αυτοί αδιαφορούν και για τα πρόστιμα και για την υγεία των υπολοίπων. Πρέπει να αναλάβουν οι πιο ειδικοί και να προσεγγίσουν αυτές τις ομάδες ανθρώπων ώστε να μην χρειαστούμε και άλλα lockdown”.

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια αυτής της καραντίνας η κ. Κοτανίδου ξεκαθάρισε πως “πάντα έτσι ξεκινά μια καραντίνα. Για λίγο χρονικό διάστημα και αναλόγως από το πόσοι από εμάς θα ακολουθήσουμε τα νέα μέτρα και τις νέες οδηγίες θα δούμε και μια αποτελεσματικότητα.

Τα Χριστούγεννα και το lockdown

Αν όλοι συμμορφωθούμε και για 10-15 μέρες αποφασίσουμε ότι θα καθίσουμε στα σπίτια μας, δεν πάμε σε κρυφά πάρτι, δεν έχουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια με πάνω από 2-3 συγγενικά πρόσωπα, γνωστά άτομα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε αποτελεσματικότητα.

Αν όμως αποφασίσουμε όλοι να πάμε στην Αράχωβα, στη Χαλκίδα, στο Ναύπλιο τα αποτελέσματα δεν θα είναι ευχάριστα και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdown.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθρο“Ο Κώστας είναι πάρα πολύ καλά και σήμερα έκανε τα πρώτα του βήματα”
Επόμενο άρθροΕΡΓΑΝΗ: Οι επίσημες οδηγίες για τις βεβαιώσεις μετακίνησης