Κορονοϊός: Ανησυχία για τις εισαγωγές ασθενών – 37 νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ

Ποια η κατάσταση της υγείας της 17χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό – Γιατί υποβάλλεται διαρκώς σε εξετάσεις

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η 17χρονη που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Οπως έγραψε το ethnos.gr, η 17χρονη δεν πάσχει από κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα και γι’ αυτό οι θεράποντες γιατροί της κάνουν καθημερινά εξετάσεις στη 17χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, προκειμένου να μπορέσουν να καταλάβουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, γιατί είναι τόσο επιβαρυμένη η κλινική της εικόνα.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους, είναι οι συνεχείς εισαγωγές στα νοσοκομεία νέων σε ηλικία ασθενών. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Αναστασίας Αργυριάδου για το Ανοιχτό Κανάλι, ότι τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 37 νέοι άνθρωποι και πέντε από αυτούς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, με το μέσο όρο ηλικίας τους να έχει πέσει στα 50 έτη.

Στο μεταξύ, το μόλις 27 ημερών βρέφος που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ είναι καλά στην υγεία του και οι γονείς του έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό.

Πηγή: ethnos.gr