Κορονοϊός: Επιχειρηματίες έχουν βρει τον τρόπο να ξεπερνούν το όριο των 50 ατόμων σε δεξιώσεις

Αθέμιτο ανταγωνισμό από συναδέλφους τους, που έχουν βρει «πατέντα» προκειμένου να ξεπερνούν το όριο των 50 ατόμων που ισχύει από σήμερα, Δευτέρα (17/8), σε δεξιώσεις σε όλη την επικράτεια και να φαίνονται νόμιμοι, κατήγγειλαν επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και διοργανώσεων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, η πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και καφέ μπαρ κυρία Μαρία Αντωνακάκη η επικίνδυνη αυτή τακτική ίσως οδηγήσει σε σκληρότερα μέτρα με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι σωστοί επαγγελματίες απορρίπτουν εκδηλώσεις πάνω από τον καθορισμένο αριθμό ατόμων, εφαρμόζοντας το μέτρο ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται σε άλλους ιδιοκτήτες ταβερνών, ξενοδοχείων ή μεγάλων ιδιωτικών χώρων και πραγματοποιούν εκεί το γάμο ή τη βάφτιση.

Επίσης έχουν βρει το κόλπο να φιλοξενούν επίσημα τα άτομα που καθορίζονται από το νόμο σε γάμο και βάφτιση και τα υπόλοιπα που συνήθως ξεπερνούν τα 500 να τα δηλώνουν ως άλλους πελάτες του καταστήματος αλα κάρτ δηλαδή και έτσι σε ένα έλεγχο κόβοντας και τις ανάλογες αποδείξεις φαίνονται καθ όλα νόμιμοι.

Αυτή την πρακτική κατήγγειλε μιλώντας στην ίδια εκπομπή και ο γνωστός επιχειρηματίας Θόδωρας Καλαθάκης που μάλιστα είπε ότι επικοινώνησε με την αστυνομία και ένας αστυνομικός του είπε ότι αυτό συμβαίνει και μάλιστα δεν μπορεί να ελεγχθεί καθώς τα 50 άτομα δηλώνονται ότι μετέχουν στην εκδήλωση ενώ ο υπόλοιπος αριθμός ότι είναι διαφορετικοί πελάτες του καταστήματος αφού κόβονται διαφορετικές αποδείξεις.

Ακροάτρια του Ράδιο Κρήτη επιβεβαίωσε ότι συμβαίνει στην πράξη καταθέτοντας ότι στη βάπτιση που η ίδια είχε διοργανώσει με 200 άτομα ένας χώρος δεξιώσεων αρνήθηκε να την φιλοξενήσει και έτσι απευθύνθηκε σε ταβέρνα ο ιδιοκτήτης της οποίας δέχτηκε με αποτέλεσμα να γίνει και μάλιστα χωρίς την τήρηση των αποστάσεων.

Πηγή: ekriti.gr