Όλα ανοιχτά για το θέμα της χρήσης μάσκας άφησε η ηγεσία του ΕΟΔΥ κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα

Κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για το τι θα γίνει με την χρήση της μάσκας άφησε η ηγεσία του ΕΟΔΥ στην ενημέρωση που έκανε το πρωί της Δευτέρας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα στέλνοντας το μήνυμα της εγρήγορσης για το «κύμα» που είναι σε εξέλιξη.

«Για τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας θα εξεταστεί από την επιτροπή βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων» είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς σχετικά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που διατήρησε τη χρήση μάσκας σε τόση μεγάλη χρονική διάρκεια.

Αυτό που θα κρίνει την τελική απόφαση για τη χρήση της μάσκας και το αν θα υπάρξει τυχόν επαναφορά σε προηγούμενες υποχρεωτικές χρήσεις θα είναι οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες που αφορούν την πορεία του κορονοϊού.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ποια θα είναι η πίεση στο ΕΣΥ που εκτιμάται ότι θα είναι σε χαμηλά επίπεδα» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ προσθέτοντας ότι «η αύξηση στις νοσηλείες είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: “2 χρόνια κλειστή η γέφυρα & ξεκίνησαν εκδηλώσεις” (εικόνες)
Επόμενο άρθροΠαναγής Καππάτος – Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Anti-Nero στην Κεφαλονιά – Προληπτικές εργασίες Δασοπροστασίας στο Αργοστόλι και τη Λειβαθώ με 150.000 ευρώ – Ενίσχυση του Γεωπάρκου με 120.000 ευρώ