Κορονοϊός: LIVE χάρτης με τα σχολεία που έχουν κρούσματα COVID-19

Με την πανδημία COVID-19 να συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, οι καθημερινές μας συνήθειες διαταράσσονται διαρκώς.

Ένα από τα πράγματα που επηρεάζουν χιλιάδες σπίτια και οικογένειες είναι φυσικά η λειτουργία των σχολείων, ανάλογα με τα κρούσματα που προκύπτουν σε αυτά.

Στην προσπάθεια να καταγραφούν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, πρωτοπορεί ο χάρτης που ετοίμασε και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στο κοινό σε πραγματικό χρόνο ο ελληνικός οργανισμός iMedD.

Το iMEdD είναι μία μη κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία.

Συγκεκριμένα, το iMEdD Lab, στο πλαίσιο της διαδραστικής εφαρμογής για την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, δημιούργησε χάρτες που ενημερώνονται καθημερινά με τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή ή μερική αναστολή (τμήματα ή ολόκληρες τάξεις) και όσα επαναλειτουργούν εξ αιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε ελεύθερα στην ιστοσελίδα σας.

Οι χάρτες ανανεώνονται δύο φορές την ημέρα.

Κορονοϊός: Σε ποια σχολεία καταγράφονται κρούσματα COVID-19

Ειδικές πληροφορίες:

  • Με πέρασμα του ποντικιού (mouse over) επάνω από οποιαδήποτε κουκίδα στον χάρτη, εμφανίζεται η καταληκτική ημερομηνία της προγραμματισμένης αναστολής λειτουργίας στην εκάστοτε σχολική μονάδα, όπως και τα τμήματα ή οι τάξεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σε περιπτώσεις σχολείων υπό μερική αναστολή.
  • Με «scroll», οι χρήστες μπορούν να κάνουν ζουμ στην περιοχή ενδιαφέροντός τους στον χάρτη.
  • Με διπλό «κλικ», οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις κατηγορίες κατάστασης των σχολείων (ολική αναστολή, μερική αναστολή, επαναλειτουργία), ώστε να δουν μόνο τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες να αποτυπώνονται στον χάρτη. Αποεπιλογή / επιλογή κατηγορίας, επίσης, γίνεται με αριστερό «κλικ».

Πηγή, επεξεργασία και ενημέρωση των δεδομένων

Πηγή των δεδομένων που αποτυπώνονται στον χάρτη είναι η σχετική λίστα των υπό αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης, την οποία δημοσιεύει το Υπουργείo Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τo iMEdD Lab συλλέγει τα εν λόγω δεδομένα (από την έναρξη των αναστολών λειτουργίας και εφεξής), τα επεξεργάζεται και τα οπτικοποιεί, ώστε οι χάρτες να είναι ενημερωμένοι με τα τελευταία στοιχεία κάθε φορά. Οι χάρτες ανανεώνονται δύο φορές την ημέρα.

Πηγή: iatropedia.gr