Τι είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, για τις πρωτοφανείς εικόνες στην αγορά, παραμονή του lockdown.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για τις τελευταίες αγορές, παραμονή του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, που επιβλήθηκε στη χώρα μας από σήμερα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τις πρωτοφανείς εικόνες και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες, σχολίασε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα αποτελέσματα της χθεσινής κίνησης στην αγορά θα τα δούμε σε 15 ημέρες”.

Η ίδια επεσήμανε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους ασθενείς με covid – 19, αλλά και τους ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό, και που χρειάζονται μονάδες εντατικής θεραπείας, που είναι χειρουργημένοι και βαριά περιστατικά. «Πρέπει να κάνουν χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και πρέπει να μπει διάγνωση στην ασθένεια που έχουν. Γι’ αυτό υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως εάν εφαρμοστούν τα μέτρα από όλους, τότε θα μπορούμε μετά από 15-20 ημέρες να ξεκινήσουμε μια ευθεία και μετά σταδιακή μείωση των κρουσμάτων.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Βασίλης Κιός! Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα τρία του παιδιά
Επόμενο άρθροΚαραντίνα: Δημοσιεύθηκε η απόφαση με όλα τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα (ΦΕΚ)