Κορονοϊός: Μαγαζιά… “Σταχτοπούτες” – Τελειώνουν όλα στις 12! Η πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου και η “γκρίνια” από τους πελάτες (video)

Σε μαγαζιά – “φαντάσματα” μετατράπηκαν μπαρ και καφετέριες στα οποία ο κόσμος διασκέδαζε και απολάμβανε το ποτό του σε μια βραδινή έξοδο.

Πλέον με τα νέα μέτρα αλλά και με τον φόβο του κορονοϊού, τα μαγαζιά ερημώνουν από τις 12:00 το βράδυ και μετά, θυμίζοντας…. το γνωστό παραμύθι της Σταχτοπούτας όπου τα μαγικά τελείωναν στις 12:00 και η άμαξα γινόταν και πάλι κολοκύθα.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση την Παρασκευή (14.08.2020), με πληροφορίες να αναφέρουν πως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε νέες ανακοινώσεις.

Το newsit.gr βρέθηκε σε χώρους διασκέδασης, και συγκεκριμένα σε μαγαζιά στην Δραπετσώνα, στην Τρούμπα στον Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι.

Όπως θα δείτε στα βίντεο, τα μαγαζιά έχουν μουσική και κόσμο, και μόλις πηγαίνει 12 τα πάντα κλείνουν και ο χώρος αδειάζει!

Μειωμένος τζίρος και “γκρίνια” από πελάτες

Το βράδυ της Δευτέρας (17.08.2020) ήταν το πρώτο που εφαρμόστηκε το μέτρο, με κάποιους πελάτες να “γκρινιάζουν” αφού είχαν παραγγείλει νωρίτερα ποτό, είχαν πληρώσει και τους ζητούνταν να φύγουν.

Πολλοί επίσης δυσανασχετούν καθώς δεν έχουν χρήματα να πάνε διακοπές, και όπως αναφέρουν το μόνο που τους είχε μείνει είναι να βγουν για ένα ποτό το βράδυ. Τώρα πλέον και αυτό κόβεται.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τις προμήθειες, καθώς πολλά μαγαζιά τις είχαν υπολογίσει αλλιώς και τις είχαν παραγγείλει από πριν την Παρασκευή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα. Τώρα όμως οι πληρωμένες προμήθειες… ξεμένουν.

Όπως τονίζει στο newsit.gr ο Σάκης Τριανταφύλλου, υπεύθυνος του καταστήματος στην Δραπετσώνα στο οποίο βρέθηκε το newsit.gr (το πρώτο στο βίντεο), οι τζίροι στα μαγαζιά ήταν ήδη πεσμένοι λόγω κορονοϊού και τώρα αυτό είναι ένα ακόμα χτύπημα.

Σημείωσε επίσης πως πλήγμα δέχονται και οι εργαζόμενοι, αφού πλέον θα δουλεύουν λιγότερες ώρες, άρα μειωμένο μεροκάματο και λιγότερα φιλοδωρήματα.

Τρούμπα

Δραπετσώνα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Πηγή: newsit.gr