Κορονοϊός: «Μαμά δεν θα πάω σπίτι» – Γιατρός κατέγραψε τη μάχη του 4χρονου γιου της με τον ιό (συγκλονιστικό βίντεο)

Μία γιατρός κατέγραψε τη μάχη του 4χρονου γιου της με τον κορονοϊό.

Η δρ. Άννα Ζίμερμαν, από το Ντένβερ του Κολοράντο, ως νεογνολόγος γνωρίζει πολλά για τη φροντίδα των άρρωστων παιδιών. Έτσι όταν παρατήρησε κάποια ύποπτα συμπτώματα στον γιο της άρχισε να τα καταγράφει.

Στις 2 Απριλίου μάλιστα, και ενώ η ασθένεια στον γιο της έφτανε στην κορύφωσή της, η Ζίμερμαν κατέγραψε σε βίντεο λεπτομερώς την κατάστασή του.

«Προσπαθούσε τόσο σκληρά για να αναπνεύσει –χρησιμοποιώντας όλους τους μύες στο στήθος, την κοιλιά και  τον λαιμό του για να τον βοηθήσουν να αναπνεύσει», γράφει η γιατρός στο blog Mighty Littles. «Σαν μαμά, ήταν βασανιστήριο να τον βλέπω να μάχεται», αναφέρει.

Η 44χρονη γιατρός αναφέρει πως τα παιδιά της «δεν έφυγαν ούτε μία φορά από το σπίτι» από τότε που έκλεισαν τα σχολεία στο Ντένβερ στις 12 Μαρτίου.

Οι μόνοι που βγήκαν από το σπίτι από μία φορά ο καθένας, ήταν η ίδια και ο σύζυγός της, Κρις, για να αγοράσουν τρόφιμα και είδη για το σπίτι. «Τα κάναμε όλα σωστά», τονίζει.

Ο Λίνκολν άρχισε να εμφανίζει κάποια συμπτώματα. Αρχικά είχε βουλωμένη μύτη, φτέρνισμα και βήχα. Στη συνέχεια, στις 27 Μαρτίου ανέβασε 40,2 πυρετό. Το επόμενο πρωί, ο παιδίατρος διέγνωσε πνευμονία και ο μικρός υποβλήθηκε για τις επόμενες 48 ώρες σε θεραπεία από το σπίτι με αντιβιοτικά και οξυγόνο.

Σύμφωνα με τη Ζίμερμαν υπήρχαν στιγμές που «φαινόταν εντελώς καλά και άλλες στιγμές όπου φαινόταν άρρωστος».

Στις 30 Μαρτίου, ο Λίνκολν εισήχθη στο παιδιατρικό νοσοκομείο Rocky Mountain και μία μέρα μετά είχε όλα τα συμπτώματα της αναπνευστικής δυσχέρειας.

Οι γιατροί είπαν στη Ζίμερμαν πως η γενική αίματος δεν παρέπεμπε σε κορονοϊό ενώ το τεστ CRP δεν έδειξε κάποια φλεγμονή ενώ οι ακτινογραφίες δεν έδειχναν κάποιο ανησυχητικό σημάδι.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του Λίνκολν γινόταν όλο και χειρότερη, ενώ τη δεύτερη  νύχτα της παραμονής τους στο νοσοκομείο, επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του κορονοϊού.

Για την εβδομάδα που ακολούθησε η μητέρα του μικρού έμεινε στο πλευρό του, ενώ δεν της επιτρεπόταν να φύγει από το δωμάτιό του.

Την πέμπτη μέρα της νοσηλείας ωστσόσο η Ζίμερμαν δημοσίευσε ένα βίντεο του Λίνκολν στο οποίο αποτυπώνεται η δυσκολία που αντιμετώπιζε το παιδί να αναπνεύσει όπως και ο άσχημος βήχας που είχε.

«Μαμά, αυτό δεν αξίζει τον κόπο. Μαμά, πότε θα σταματήσει αυτό; Μαμά δεν νιώθω τόσο καλά. Μαμά, δεν έχει νόημα. Μαμά, δεν θα πάω σπίτι» ήταν τα λόγια του μικρού στη μητέρα του.

https://youtu.be/EZxcEljV6WA?t=1

Τελικά, στις 6 Απριλίου, ο Λίνκολν βγήκε από το νοσοκομείο και συνέχισε τη θεραπεία με οξυγόνο από το σπίτι.

Στις 14 Απριλίου ωστόσο, έγραψε στο Instagram της ότι ο σύζυγός της παρουσίασε σημάδια του ιού, αν και η διάγνωσή του δεν επιβεβαιώθηκε. Έκτοτε ο Κρις έχει ανακάμψει, όπως γράφει η νεογνολόγος, ωστόσο η περιπέτεια του γιου της, μας δείχνει πόσα λίγα γνωρίζουμε για την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Πηγή: reader.gr