Κορονοϊός: Μέσα σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας (video)

Ο κορονοϊός και το άνοιγμα του τουρισμού έχουν οδηγήσει σε νέες συνθήκες στον τουριστικό κλάδο και μια από αυτές είναι και τα ξενοδοχεία καραντίνας.

Τα ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν πλέον στα νησιά και εκεί θα οδηγούνται όσοι τουρίστες εντοπίζονται να τους έχει μολύνει ο κορονοϊός.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία καραντίνας που υπάρχουν στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα ξενοδοχείο που διαθέτει 20 δωμάτια και είναι κοντά στο νοσοκομείο αναφοράς.

Όσοι τουρίστες βρίσκονται θετικοί στον ιό θα μεταφέρονται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και θα παραμένουν σε αυτό έως ότου το διαγνωστικό τους τεστ βγει αρνητικό.

Με το που φτάνουν στο ξενοδοχείο, θα απομονώνονται στο δωμάτιό τους και θα τους απαγορεύεται η χρήση των κοινόχρηστων χώρων.

Το φαγητό θα είναι σε ατομικές συσκευασίες και τα μαχαιροπίρουνα θα είναι μιας χρήσης, ενώ τα κλινοσκεπάσματα και οι πετσέτες, αφού χρησιμοποιούνται, θα τοποθετούνται σε ειδικό χώρο και θα αποστειρώνονται.

Στο δωμάτιο των ασθενών θα επιτρέπεται μόνο ο γιατρός του ξενοδοχείου, ενώ οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία θα γίνεται μέσω τηλεφώνου.

Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων καραντίνας σημειώνουν ότι η αποζημίωση που λαμβάνουν από το κράτος είναι λίγη και δεν φτάνει να καλύψει τα έξοδα που θα προκύψουν.