Κορωνοϊός – Πάρος: Έξι 18χρονοι θετικοί στον κορωνοϊό έμειναν για ώρες χωρίς βοήθεια σε υπαίθριο πάρκινγκ! (βίντεο)

FILE PHOTO: A computer image created by Nexu Science Communication together with Trinity College in Dublin, shows a model structurally representative of a betacoronavirus which is the type of virus linked to COVID-19, better known as the coronavirus linked to the Wuhan outbreak, shared with Reuters on February 18, 2020. NEXU Science Communication/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT./File Photo

Πάρος: Μεγάλη ταλαιπωρία για έξι 18χρονους  οι οποίοι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν ένα κατάλυμα για να απομονωθούν και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας του νησιού. Οι δύο εξ αυτών, μάλιστα, είχαν πυρετό και ρίγη, ωστόσο επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητοι.

Με πρωτοβουλία της ΕΡΤ, ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία, ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Τα παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου γνωρίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Λόγω της καθυστέρησης, ένας πατέρας ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό και περίμεναν επί έξι ώρες, τουλάχιστον, στον χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο, τα άλλα τέσσερα έμειναν να ταλαιπωρούνται στο χώρο στάθμευσης, παρά τις προσπάθειες των γονιών τους, που τελικά πήραν τηλέφωνο στην ΕΡΤ, ζητώντας βοήθεια.

Η Πολιτική Προστασία, αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε άμεσα προσπάθεια, την ώρα που κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει ένα δωμάτιο με τέσσερα κρεβάτια…

Επί ποδός οι Λιμενικές Αρχές – Εντατικοί έλεγχοι των ταξιδιωτών στο λιμάνι (Βίντεο)

Εξονυχιστικούς ελέγχους στα έγγραφα που πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους όσοι πρόκειται να αναχωρήσουν με πλοίο από την Πάρο, κάνουν τις τελευταίες δύο μέρες στελέχη του Λιμενικού στο λιμάνι του νησιού.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 15/7 και τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την Πάρο που μπήκε σε επίπεδο συναγερμού «πορτοκαλί» λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων, κανείς πια δεν μπορεί να ταξιδέψει προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή τα νησιά, χωρίς να φέρει μαζί του αναγκαία έγγραφα ώστε να του επιτραπεί η επιβίβαση στο πλοίο.

Αυτά είναι τα εξής:

Δήλωση Υγείας Ακτοπλοϊας στην ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή της.

Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (ισχύει εφόσον έχουν περάσει 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού).
ή
Επίσημη βεβαίωση νόσησης (εκδίδεται 30 μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ).
ή
Αρνητικό αποτέλεσμα PCR test 72 ωρών
ή
Αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών
ή
Αρνητικό αποτέλεσμα self test 24 ωρών (το αποτέλεσμα δηλώνεται είτε στην ηλεκτρονική φόρμα «Δήλωση αποτελέσματος self test για Covid – 19» είτε χειρόγραφα στο σχετικό έντυπο δήλωσης self test, καθώς και στο ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας).
Το psts.gr βρέθηκε στο λιμάνι της Πάρου το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου και σας μεταφέρει εικόνες από την ομαλή και συντεταγμένη διαδικασία ελέγχων πριν την επιβίβαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Πάρο προς άλλους προορισμούς, φέρει μαζί της τα υποχρεωτικά έγγραφα ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο των λιμενικών ότι κάποιο τους λείπει.

Οι ξένοι τώρα τουρίστες στη μεγάλη τους πλειοψηφία, σε ποσοστό δηλαδή περίπου 80% – 85% διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού.

Μια μεγάλη μερίδα επίσης Ελλήνων ταξιδιωτών κυρίως άνθρωποι μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 60% έως 70%.

Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων νεαρής ηλικίας δεν προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά κάποιο αρνητικό τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που ταξιδεύουν είναι ανεμβολίαστοι.

Πηγή: parianostypos.gr