Κορονοϊός: Πώς ένας ασθενής μπορεί να μεταδώσει τον ιό μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ – Συγκλονιστική προσομοίωση (vid)

Φινλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξαπλωθούν τα σταγονίδια από ένα άτομο που έχει κορονοϊό αν βήξει την ώρα που βρίσκεται στον διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ.

Στο βίντεο που δημιούργησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Aalto φαίνεται ότι τα σταγονίδια «ταξιδεύουν» μέχρι και σε δύο διαδρόμους, με τον ιό να παραμένει στον αέρα για αρκετά λεπτά.

Το σοκαριστικό αυτό βίντεο δημιουργήθηκε προκειμένου να δουν οι πολίτες τι συμβαίνει με τον φονικό κορονοϊό και να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

«Κάποιος που έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, μπορεί να βήξει και να φύγει, όμως πίσω του θα αφήσει εξαιρετικά μικρά σωματίδια που φέρουν τον ιό. Αυτά τα σωματίδια θα μπορούσαν στη συνέχεια να καταλήξουν στην αναπνευστική οδό άλλων ανθρώπων που είναι σε κοντινή απόσταση» λέει ο Ville Vuorinen από το πανεπιστήμιο του Aalto.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιστήμονες δημιούργησαν αυτό το 3D βίντεο διαμορφώνοντας ένα σενάριο όπου ένα άτομο βήχει σε ένα διάδρομο ανάμεσα στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ.

Για τη δημιουργία του έλαβαν υπόψιν διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τον εξαερισμό του καταστήματος και κατέληξαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: reader.gr