Κορονοϊός: Πρωτοφανή επεισόδια στη Μελβούρνη σε διαδήλωση κατά των μέτρων απαγόρευσης

Η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις – Διάγγελμα του κυβερνήτη για ενότητα ενάντια του COVID-19

Πρωτοφανείς σκηνές έζησε το κέντρο της Μελβούρνης νωρίτερα σήμερα το πρωί όταν χιλιάδες Αυστραλοί έσπασαν την καραντίνα και κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχιζόμενα μέτρα περιορισμού για την πανδημία αλλά και για την βιαιότητα της Αστυνομίας σε όσους έχουν διαφωνούν με τα ακραία μέτρα περιορισμού.

Δεκάδες συλλήψεις αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια δυναμικής συγκέντρωσης που όμως συνάντηση ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η ένταση ανέβηκε και οι συγκρούσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Μεγάλο πλήθος κατέβηκε στο ιερό μνήμης της Μελβούρνης όπου σήμερα γιορτάζεται η «Ημέρα της Ελευθερίας», καλώντας τις κρατικές Αρχές να ανακαλέσουν τους περιορισμούς για τον κορονοϊό. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Ντροπή» «όλα είναι απάτη» φώναζαν ακόμα και ηλικιωμένοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή είναι η χώρα μου. Αυτή είναι η Αυστραλία μου; Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ – για 82 χρόνια» φώναζε ένας ηλικιωμένος.

Ένας τοπικός δημοσιογράφος είπε πως είδε τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ενώ κατέγραψε και συγκρούσεις.

Ξεκινώντας τη συγκέντρωσή τους στο Shrine of Remembrance, ένα μνημείο βετεράνων του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου στην κεντρική Μελβούρνη, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν σύντομα από την Αστυνομία και οι ταραχές γενικεύτηκαν.

Πριν από τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκαν ορισμένες συλλήψεις, με τις Αρχές να εκδίδουν εντάλματα σύλληψης σε όσους προωθούν τις διαδηλώσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών μία έγκυος γυναίκα η οποία παρομοίασε τη σύλληψη της ως «απαγωγή» αλλά και ένας άνδρας που είδε την αστυνομία στο σαλόνι του σπιτιού του.

Η Αστυνομία έκανε σαρωτικούς ελέγχους ακόμα και σε οδηγούς αυτοκινήτων

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τη διαμαρτυρία, ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Daniel Andrews προειδοποίησε επίσης ότι η διαδήλωση θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή πιο σκληρών μέτρων προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών.

«Στην πραγματικότητα, είναι απολύτως εγωιστικό για τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται. Η μόνη διαμαρτυρία στην οποία πρέπει να συμμετάσχουμε, το μόνο επιχείρημα, ο μόνος αγώνας στον οποίο πρέπει να συμμετάσχουμε ενάντια σε αυτόν τον ιό», είπε ο Daniel Andrews

Μέχρι σήμερα, η Αυστραλία έχει μετρήσει περισσότερες από 26.000 μολύνσεις από κορονοϊό και περίπου 750 θανάτους.

Πηγή: ethnos.gr