Κορονοϊός: Σε αναστολή εργασίας 10 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο γηροκομείο Βόλου

Από σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου, όσοι εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και σε δομές πρόνοιας δεν έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα τίθενται εκτός της εργασίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, δέκα εργαζόμενοι στο γηροκομείο του Βόλου τίθενται σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, συνεχίζεται η κατάθεσης των βιογραφικών για την κάλυψη των θέσεων από εμβολιασμένους εργαζόμενους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του γηροκομείου είχε κάνει γνωστή τη θέση της ότι θα προχωρούσε στην πλήρωση των θέσεων, όσων εργαζομένων αρνούνταν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, οπότε σήμερα και για να αντιμετωπίσει την κατεπείγουσας κατάσταση λαμβάνοντας υπόψιν την συνολική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και δυνάμει του ν. 4820/2021 (περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού) και της με αριθμ. πρωτ. 59589/11555/10-8-2021 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΑΔΑ: 6ΛΨΙ46ΜΤΛΚ-ΜΞΧ), προκηρύσσει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών , γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Στο μεταξύ σήμερα έχουν στάση εργασίας οι υγειονομικοί στον Βόλο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας  στις 12.30 έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ
Πηγή: newsit.gr