Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Ρίο για το 9ο κρούσμα-νοσηλεύτηκε στην Παθολογική για δύο ημέρες

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Ρίου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Σε λίγη ώρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή, ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο άνδρας που βρέθηκε θετικός στο νέο ιό, νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο ασθενής που είναι από την Αμαλιάδα είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και το Σινά, όπου είχε μεταβεί με οργανωμένη εκδρομή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορωνοϊού.

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εστάλησαν δείγματα του ασθενή στο Παστέρ και τα θετικά αποτελέσματα, εξέπληξαν δυσάρεστα. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ήδη τέσσερα άτομα από το προσωπικό της κλινικής, όπου νοσηλευόταν ο άνδρας, έχουν μπει σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ γίνεται ιχνηλατήση των επαφών που είχε ο άνδρας, τόσο με τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδρομή, όσο και με τους ασθενείς, συνοδούς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς ο άνδρας είχε μεταβεί αρχικώς στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Πηγή: thebest.gr