Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την ιχνηλάτηση που έχει ξεκινήσει μετά την επιβεβαίωση των νέων κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην πόλη του Βόλου. Εκτός της 30χρονης γυναίκας, θετικός στον ιό είναι και ο σύζυγος της, οι οποίοι μετέβησαν στην γειτονική πόλη των Τρικάλων, όπου συνάντησαν ένα φίλο που είχε έρθει από Γερμανία. Η 30χρονη, σημειωτέον βρίσκεται στον 6ο μήνα κύησης και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εμπύρετη, ενώ επανελέγχεται με νέα μοριακά τεστ, αφού το αρχικό τεστ το έκανε σε ιδιωτική κλινική.

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα και για τον σύζυγό της, ο οποίος είναι επίσης θετικός.

Δύσκολο σημείο αναφορικά με την ιχνηλάτηση είναι ότι το θετικό στον κορονοϊό ζευγάρι από το Βόλο, έχει γονείς που εργάζονται τόσο σε δημόσια υπηρεσία (μητέρα της 30χρονης) και σε δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας, ως γυμναστές (γονείς του συζύγου).

Να σημειωθεί ότι έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ να συνεχιστούν οι ενέργειες ιχνηλάτησης, να τεθούν σε καραντίνα όλα τα συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού που βρέθηκε θετικό στον ιό, ενώ αναμένονται και οι επόμενες εντολές για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες του Βόλου από δω και στο εξής.

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου στην οποία εργάζεται ο 30χρονος σύζυγος έλαβε απόφαση να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της. Τα δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα οποία εργάζονται οι εκπαιδευτικοί γονείς της 30χρονης, έκλεισαν προσωρινά προκειμένου να απολυμανθούν, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ1, ενώ οι ίδιοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν ενημερώσει ήδη όλους τους διευθυντές σχολικών μονάδων Μαγνησίας, για την αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων ασφαλείας του ΕΟΔΥ, η δε ισχύουσα νομοθεσία για την αντιμετώπιση κορονοϊού στα σχολεία, αναφέρει ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα μαθητή απομονώνεται ο μαθητής και γίνεται ιχνηλάτηση και το τμήμα του μαθητή τελεί σε καραντίνα.

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή το νέο κρούσμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δε μπορούμε να πούμε τίποτα, σε αυτές τις στιγμές πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην πανικοβληθεί ο κόσμος. Κρατάτε αποστάσεις, τηρείτε όρους που προβλέπονται από τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ. Εγώ από μακριά, φιλάκια στέλνω, δεν έχει τελειώσει τίποτα, μην εφησυχάσουμε και δούμε μέσα στο καλοκαίρι κρούσματα. Μακάρι να είναι το πρώτο και το τελευταίο. Είναι λεπτό το θέμα, γιατί είναι έγκυος, έχει ένα παιδάκι, ο κύκλος της είναι στα σχολεία. Αν ενημερωθώ σήμερα διαφορετικά και υπάρχει κίνδυνος, προέχει η δημόσια υγεία, και θα πάρουμε μέτρα. Θα ενημερωθώ και αναλόγως μπορεί να ανακαλέσω την απόφασή μου. Για προληπτική απολύμανση στα σχολεία:

Η εντολή μου είναι κάθε εβδομάδα να απολυμαίνονται όλα τα σχολεία».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Ποιοι απαρτίζουν την επιτροπή εξέτασης ενστάσεων διαγωνισμών (ονόματα-απόφαση)
Επόμενο άρθροΕισβολή εργαζομένων στον επισιτισμό στο υπουργείο Τουρισμού