Κορονοϊός – Βόλος: Αναθεωρούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο γηροκομείο μετά το θάνατο 96χρονης

Ο θάνατος της 96χρονης τροφίμου του ιδρύματος άλλαξε τη στάση τους σε σχέση με τον εμβολιασμό

Μετά τον θάνατο της 96χρονης τροφίμου του γηροκομείου του Βόλου, τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, που υπήρξαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν, αλλάζουν στάση.

Ήδη, θετικά στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν ανταποκρίθηκαν 17 εργαζόμενοι στο γηροκομείο οι οποίοι, μαζί με τους 20 ήδη εμβολιασμένουςαλλάζουν το ισοζύγιο. Συνολικά, στο γηροκομείο του Βόλου εργάζονται 55 άτομα, από τα οποία 20 έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν ανοσία. Με τους 17 που έκλεισαν τα ραντεβού τους, η λίστα σύντομα θα μετράει 37 εμβολιασμένους εργαζόμενους ενώ δεν αποκλείεται, ως τις 16 Αυγούστου, να αλλάξει η στάση και των υπόλοιπων 18.

Ο πρόεδρος του γηροκομείουΠαύλος Πάνου, μίλησε το πρωί της Τετάρτης, 21 Ιουλίου, στην ΕΡΤ, όπου και τόνισε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη η οποία ήρθε μετά από το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου της 96χρονης ηλικιωμένης από κορονοϊό.  Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος, στις εγκαταστάσεις θα κληθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού για τη διευκόλυνση των εργαζομένων. Μετά τις 16 Αυγούστου, όσοι εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα τεθούν υποχρεωτικά σε αναστολή. Επανέλαβε, δε, ότι έχει αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο η πρόσληψη πέντε νέων εργαζόμενων γενικών καθηκόντων και άλλων πέντε νοσηλευτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν μετά την 16η Αυγούστου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Γηροκομείου και αφού ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των φιλοξενουμένων διαβεβαιώνοντας πως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, επανέλαβε την ευχή του να μην χρειαστεί να αλλάξει προσωπικό το ίδρυμα, αφού 7 χρόνια μαζί και από κοινού στηρίζουν το Γηροκομείο

Στο νοσοκομείο του Βόλου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ηλικιωμένοι τρόφιμοι του ιδρύματος από τους εννιά που προσβλήθηκαν συνολικά, ευτυχώς με ήπια συμπτώματα.

Πηγή: ethnos.gr