Κορονοϊός: Βούλιαξαν οι πλατείες – Χαμός σε Μοναστηράκι, Βαρνάβα, ουρές στις καντίνες

Εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν τη νύχτα μέρα και βγήκαν στις πλατείες

Τι κι αν τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά; Τι κι αν οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου; Τι κι αν η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα; Ο μεταμεσονύκτιος συνωστισμός στις πλατείες και στα πάρκα είναι καθημερινό φαινόμενο και το χθεσινό Σαββατόβραδο δεν είχε τίποτα να… ζηλέψει από παλιές «ένδοξες» νυχτερινές εξορμήσεις του παρελθόντος!

Στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, επιδεινώνεται η κατάσταση μέρα με τη μέρα, παραμένει τριψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων για την Αττική, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να συνωστίζεται στις πλατείες κάθε βράδυ. Η κάμερα του Open TV κατέγραψε εικόνες απίστευτου συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας. Στο Μοναστηράκι, που αν υπήρχε φίλτρο στην κάμερα να αλλάξει τον φωτισμό, θα έπαιρνε όρκο κανείς ότι επρόκειτο για ώρα αιχμής… μέρα μεσημέρι! Ο κόσμος ήταν άπειρος και η πλατεία γεμάτη απ’ άκρη σ’ άκρη με τα ποτά στο χέρι. Το ίδιο σκηνικό συναντούσε κανείς και στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι με τα ποτά ανά χείρας. Ιδια εικόνα και σε καντίνα στη Μιχαλακοπούλου που γινόταν… προσκύνημα για ένα σάντουιτς και μια μπύρα… Η κατάσταση, έτσι, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί και το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, παραμένει ορατό. Ωστόσο, όπως έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, ένα γενικευμένο lockdown είναι απαγορευτικό και δεν θα ληφθεί ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και πανευρωπαϊκά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία.

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός μέχρι πρωίας στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Η πλατεία Αρχαίας Αγοράς είναι ένα από τα σημεία της Θεσσαλονίκης, στα οποία υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νέων, συνήθως τα Σαββατόβραδα. Εικόνες από μπουκάλια και κουτάκια από μπύρες που έχουν απομείνει τα ξημερώματα εκεί ως απομεινάρια των συναθροίσεων μαρτυρούν το πλήθος κόσμος που επισκέφθηκε την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε και βίντεο εδώ

Πηγή: ethnos.gr