Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Γεγονός η πρώτη απόλυση σε προνοιακή δομή

Η πρώτη απόλυση εργαζόμενης σε προνοιακή μονάδα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είναι γεγονός. Για το περιστατικό μίλησε το πρωί της Τετάρτης (18/8) στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της εργαζόμενης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιβαρδά, η γυναίκα αρνήθηκε να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού για λόγους υγείας καθώς διατηρεί επιφυλάξεις για το εμβόλιο. «Διατύπωσε τις ενστάσεις της αλλά διατηρούσε απαρεγκλίτως τα ισοδύναμα μέτρα προστασίας περιστολής της διασποράς του ιού» σημείωσε ο δικηγόρος της.

Και πρόσθεσε: «Η απόλυση επήλθε ως εσχάτη των ποινών, παρά το ότι ακόμα δεν είχε προηγηθεί η θέσπιση της ΚΥΑ, η οποία  προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς».

Σε ερώτηση για το εάν θα κάνει τελικά το εμβόλιο, ο δικηγόρος της απάντησε ότι θα το κάνει εάν και εφόσον υπάρχουν όλα τα επιστημονικά εχέγγυα και τεκμήρια της δώσουν τις λύσεις, για τις οποίες έχει δικαίωμα να ενημερωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 16 Αυγούστου όσοι εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και σε δομές πρόνοιας δεν έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα τίθενται εκτός της εργασίας τους. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την απόφαση και τις κυρώσεις)

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο εδώ

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Πηγή: newsit.gr