Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του τριημέρου στην Κεφαλονιά με την λαμπρή Λιτάνευση της Ευαγγελίστριας στα Φαρακλάτα [εικόνες]

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, ανήμερα της εθνικής επετείου, στα Φαρακλάτα η παράκληση και εν συνεχεία η λιτανεία της εικόνας της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Δημήτριου και πλήθους κληρικών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ιερά λιτάνευση κατέληξε στο σημείο που είχε αφήσει την τελευταία πνοή ο τότε τοποτηρητής, Μητροπολίτης Κερκύρας, κυρός Πολύκαρπος το 1984.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν το “παρών” ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Κωνσταντάκης και αρκετός κόσμος.

Την ιερά πομπή συνόδευσαν μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Φαρακλάτων Παναϊτ Ιστράτι Κυκλώπεια Τείχη με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσης Λαυράγκας” έδινε ξεχωριστό τόνο στην Λιτάνευση.

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr