Κούταβος – Άγρια ομορφιά αλλά και εγκατάλειψη

Κούταβος ενας μοναδικός υγροβιότοπος με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης..

αρκετοί θα γνωρίζετε το δρομάκι που μπορεί να περπατήσει/τρέξει κανείς αλλά δεν ξέρω πόσοι πραγματικά γνωρίζουν πόσο απέραντο και ομορφο είναι πραγματικά αυτό το μέρος και ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να είναι ενα πραγματικό διαμάντι ευρωπαϊκών προδιαγραφών !

Με τις παρακάτω φωτογραφίες θα ήθελα να μεταφέρω τις εικόνες που θα αντικρίσει κανείς περπατώντας κατά μήκος του Κουταβου. Η φυσική ομορφιά δυστυχώς δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη που γνωρίζει αυτό το μοναδικό μέρος στην καρδιά του Αργοστολίου, ένα μέρος που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να δουλευτεί σωστά με όφελος τόσο στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και του Αργοστολίου αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται το Αργοστόλι και δεν έχουν πραγματικά σχεδόν τίποτα να δουν και να αλληλεπιδράσουν.

Σπασμένα παγκάκια, σπασμένα τραπέζια παιδική χαρά και χώροι ανεκμετάλλευτοι και ατημέλητοι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πικ-νικ καθημερινές εξορμήσεις και περιπάτους μικρών και μεγάλων, σχολείων  ακόμα και μικρές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες κτλπ κτλπ .. φαντασία όρεξη και ενδιαφέρον να υπάρχει μοναχά…
Άραγε ποιος είναι ο λόγος για αυτή την κατάσταση εν έτη 2020 ; τόσο πολύ φαντασία θέλει για να μεταμορφωθεί αυτός ο απέραντος χώρος σε μια όαση ομορφιάς και δραστηριοτήτων; πάντα με γνώμονα τις περιβαλλοντικές διατάξεις και κανονισμούς.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες και προβληματιστείτε, ελπιζω το συγκεκριμένο δημοσίευμα να κινητοποιήσει τους αρμοδιους φορείς για αυτη την κατάσταση.

κείμενο και φωτογραφίες: Δημήτρης Τσέφλικας