Κρήτη: Κρύο, βροχή, χιόνια και ομίχλη! Ο “Ηφαιστίων” έφερε αυτές τις εικόνες σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι [video]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων, μεταξύ άλλων, έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας.

Τα “δόντια” του στη δυτική Κρήτη δείχνει, από τη νύχτα, η κακοκαιρία, με τα καιρικά φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη να έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα, ενώ από το πρωί, περίπου στις 09.00, ο “Ηφαιστίωνας” έκανε αισθητή την παρουσία του και στην ανατολική Κρήτη, με σφοδρή βροχόπτωση στο Ηράκλειο, ομίχλη και χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων ήταν «επί ποδός» στη διάρκεια της νύχτας για την απομάκρυνση των πετρών και των χωμάτων, με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή να παρακολουθεί τις εργασίες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα Νωπήγεια, στον Ταυρωνίτη, στον κόμβο του Ναυστάθμου, αλλά και στο Πλατάνι και στο Καλάμι.

Δε βλέπουν… ούτε τη μύτη τους στο Οροπέδιο Λασιθίου, αφού η πυκνή ομίχλη έχει περιορίσει την ορατότητα στο ελάχιστο! Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί ξεκίνησε και η χιονόπτωση, “ντύνοντας” την ορεινή περιοχή στα λευκά.

Πηγή: cretalive.gr