Κρήτη: Νεκρός ο Λευτέρης Καλομοίρης από το φονικό στα Ανώγεια – Φόβοι για βεντέτα

Ο 62χρονος “ντελικανής της μαντινάδας” και ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γ.Ξ., είναι οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στα Ανώγεια, αργά το βράδυ του Σαββάτου (02.05.2020). Εικόνες από τον τόπο του εγκλήματος.

Βαρύ είναι το κλίμα στα Ανώγεια, μετά τη φονική συμπλοκή με πυροβολισμούς που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (02.05.2020), με αποτέλεσμα δύο άνδρες να χάσουν τη ζωή τους και άλλος ένας να τραυματιστεί.

Μετά το διπλό φονικό, υπάρχει έντονη ανησυχία για βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών, που μάλιστα είναι από τις μεγάλες των Ανωγείων.

Η συμπλοκή έγινε στην τοποθεσία Περαχώρι, στην κάτω μεριά του χωριού, όπου έπεσαν νεκροί ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γ.Ξ.

Ο τραυματίας είναι ένας 30χρονος, ο οποίος περνούσε από το σημείο… τη λάθος στιγμής, και τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι πληροφορίες από τα Ανώγεια κάνουν λόγο για λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί. Ο 62χρονος και ο 30χρονος που μάλιστα έμεναν και σε γειτονικά σπίτια, βρίσκονταν στο ίδιο καφενείο.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφήσουν τις αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, αναζητείται τρόπος για την τέλεση των κηδειών καθώς και οι δύο οικογένειες μένουν στην ίδια γειτονιά και ανήκουν στην ίδια ενορία και γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δείτε εικόνες από τον τόπο του εγκλήματος στα Ανώγεια

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Καλομοίρης

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο ένας από τους δύο νεκρούς της φονικής συμπλοκής στα Ανώγεια, ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ως “ντελικανής της μαντινάδας”. Είχε φιλοξενηθεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με αντικείμενο τη λαογραφία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Πηγές: creta24ekriti

Πηγή: newsit.gr