Κρήτη: Συνελήφθη ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία αντί για Αγιασμό! “Είστε Συριζαίοι” (Βίντεο)

Σάλος στην Κρήτη για το κήρυγμα που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ο ιερέας μόνο στον Αγιασμό δεν είχε το μυαλό του…

Στη σύλληψη του ιερέα που σε βίντεο φαίνεται να κάνει κήρυγμα κατά της προστατευτικής μάσκας στα σχολεία, κατά τη διάρκεια αγιασμού στο Νηπιαγωγείο του Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος ιερέας συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

Ο ιερέας, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, αποφάσισε ξαφνικά να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία και στους μαθητές. Τα όσα έλεγε προκάλεσαν την αντίδραση των γονέων που βρίσκονταν στον χώρο, με αποτέλεσμα εκείνος να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη χρήση της μάσκας και να ζητάει να περάσει μία βόλτα από το σπίτι τους για να τους δείξει με στοιχεία ότι αυτά που λέει είναι σωστά.

Μάλιστα, όταν κάποιοι γονείς έδειξαν την αντίθεσή τους με όσα έλεγε και άρχισαν να του ζητούν να ολοκληρώσει, ώστε να πάνε και στις δουλειές τους, εκείνος ξεκίνησε νέα λεκτική επίθεση: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας».

Εν τω μεταξύ, στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει για να δικαστεί ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή κατά την είσοδό του στο σχολείο, όταν έγινε σύσταση στο παιδί, να βάλει μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική.

Στον 39χρονο πατέρα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απειλής σε βάρος του εκπαιδευτικού. Ο πατέρας έχει παραδεχθεί τις πράξεις του ωστόσο όπως ισχυρίστηκε το παιδί του πιέστηκε αρκετά από τον εκπαιδευτικό για να φορέσει μάσκα εντός του σχολείου στα Χανιά. Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega το παιδί φοβήθηκε και του είπε πως δεν θέλει να ξαναπάει σχολείο μετά το συμβάν.

Στο δικαστήριο κατά την προσαγωγή του 39χρονου στον εισαγγελέα βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ του νομού Χανίων κ. Κυριακάκης ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι: «Εμείς θέλουμε την παραδειγματική τιμωρία του γονιού γιατί ένας συνάδελφος στην προσπάθειά του να κάνει τη δουλειά του βρήκε τον μπελά του χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Ούτε διαξιφισμός προηγήθηκε, ούτε αντιπαράθεση αλλά μια αιφνιδιαστική… κουτουλιά όπως είπε ο γονιός σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Άρα υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να μας προστατέψουν τα δικαστήρια για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Πηγή: ekriti.gr, cretapost.gr

Πηγή: newsit.gr