Κρούσματα: Για ποιες περιοχές της χώρας υπάρχει ανησυχία (λίστα)

Πραγματοποιήθηκε και σήμερα η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κα. Γκάγκα σχολιάζοντας τα σημερινά κρούσματα είπε ότι παραμένουν ψηλά, σταθερά και το ΕΣΥ συνεχίζει να πιέζεται.

Η κα. Βάνα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε ότι Κρήτη, Αχαΐα, Μύκονος,  Σαντορίνη έχουν υψηλά στοιχεία ιικού φορτίου. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι υψηλή καθώς παρατηρείται συνδυασμός κρουσμάτων με Όμικρον και Δέλτα. “Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ενώ υπάρχουν συζητήσεις και επισημάνσεις στην Επιστημονική Κοινότητα για νέες παραλλαγές. Δεδομένα από τις ΗΠΑ για την Όμικρον, ειδικά για τα παιδία, είναι καθησυχαστικά ως προς την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία.

Η ίδια απαντώντας σε ερώτηση για τους θανάτους στη χώρα είπε ότι “στο 93,4% εξ’ αυτών ήταν περιπτώσεις με ανεμβολίαστους ή συμπολίτες μας που δεν είχαν κάνει τη Γ’ δόση”, πρόσθεσε.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι σε 22 χώρες ΕΕ παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων. Ωστόσο, όπως είπε, το “κύμα” της Όμικρον στη χώρα μας έχει μπει σε μια τροχιά συρρίκνωσης.

Πηγή: aftodioikisi.gr