Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για αύξηση – Αγωνία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ

Προς νέα αύξηση των επιδημιολογικών δεδομένων οδεύει το σύνολο της χώρας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Πιο σημαντικοί πλέον οι αριθμοί των εισαγωγών και των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι από αυτόν των μολύνσεων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η «έκρηξη» κρουσμάτων σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που θα ανακοινώσει για την Τρίτη (13.04) ο ΕΟΔΥ. Το Newsbomb.gr έχει γράψει από νωρίς πως ο αριθμός είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τις 3.000 νέες μολύνσεις, καθώς ουσιαστικά η σημερινή είναι η πρώτη ημέρα με υψηλό αριθμό τεστ. Αυτό συνεπάγεται πως θα δούμε και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με τα χθεσινά δεδομένα τα οποία ήταν πολύ χαμηλότερα από τις υπόλοιπες ημέρες, χωρίς όμως αυτό να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Τη στιγμή, λοιπόν, που δίνεται «μάχη» για τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, αλλά και προσπάθεια να μπούμε στον δρόμο της δημιουργίας τείχους ανοσίας μέσω των self tests και των εμβολιασμών, η πανδημία… επιμένει. Ο κορονοϊός δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα συνεπώς χρειάζεται προσοχή από όλους.

Ειδικότερα όσο η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει σε κρίσιμο σημείο, τόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παίζουν σημαντικό ρόλο. Το κυριότερο είναι το πώς θα διαμορφωθεί το υγειονομικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί ναι μεν θα υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αυτό όμως δεν θα φέρνει υψηλούς αριθμούς εισαγωγών και διασωληνωμένων καθώς οι άνθρωποι θα νοσούν ηπιότερα.

Για την ώρα, πάντως, έχουμε αρκετό δρόμο μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τα νοσοκομεία «στενάζουν» και το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα, καθώς τόσο ο αριθμός των εισαγωγών που ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο όσο και η κατάσταση στις ΜΕΘ, είναι στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα για τη Δευτέρα (12.04) ανακοινώθηκαν επίσημα 539 εισαγωγές, αύξηση 17.17% σε σχέση με την Κυριακή, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έμεινε στο πολύ υψηλό 781…

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται προκαλεί προβληματισμό.

Πηγή: newsbomb.gr