Κτηματολόγιο: Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος ΕΔΩ με αίτηση στο gov.gr

Ανακοίνωση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο εξέδωσε σχετικά με την αποσυμφόρηση των κτηματολογικών γραφείων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «με στόχο την αποσυμφόρηση της λειτουργίας των μεταβατικών Κτηματολογικών Γραφείων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολίτων, (ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ανακοινώνουμε τα εξής άμεσα μέτρα:

Από την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, θα χορηγούνται ηλεκτρονικά τα αποσπάσματα κτηματολογικών διαγραμμάτων (ΑΚΔ) από τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν μεταβατικά ως κτηματολογικά γραφεία και συγκεκριμένα τα γραφεία:

Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Μεγάρων, Ελευσίνας, Ζωγράφου, Αχαρνών και Μυκόνου, από αυτή τη διεύθυνση (πατήστε ΕΔΩ). Δείτε παρακάτω αναλυτικά για την αίτηση στο gov.gr.

Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος

Μπορείτε να αιτηθείτε απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος. Η υπηρεσία παρέχεται για συγκεκριμένες περιοχές κάλυψης. Με την υποβολή της αίτησης εκδίδεται αυτόματα έντυπο οφειλής τελών για την έκδοση του πιστοποιητικού. Το πιστοποιητικό σας θα είναι διαθέσιμο με την πληρωμή, εντός 7 ημερών, του οφειλόμενου ποσού.

Θα χρειαστείτε:

  • τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ)
  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα εγκατασταθεί σύστημα προτεραιότητας με δυνατότητα online κράτησης αριθμού, από ηλεκτρονικό υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο, στο μεταβατικό Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών και στο αμέσως προσεχές διάστημα και στο μεταβατικό Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης».

πηγή: ieidiseis.gr