Κτιριακές Υποδομές: Προχωράει η αποκατάσταση 4 σχολείων της Κεφαλονιάς από τους σεισμούς

Με αμείωτους ρυθμούς, η ΚΤΥΠ ΑΕ συνεχίζει την διαδικασία για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς.

Ήδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα δυο συμβάσεις έργων, που αφορούν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ληξουρίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, ενώ την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για το έργο αποκατάστασης του Νηπιαγωγείου Λακήθρας Κεφαλονιάς.

Το έργο έχει συμβατικό προϋπολογισμό 57.327,32 ευρώ (με ΦΠΑ) και θα εκτελεστεί από την κατασκευαστική εταιρεία «ΜΕΤΡΟΝ ΑΤΕ», με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 120 ημερολογιακών ημερών.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η ΚΤΥΠ ΑΕ θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης και για το έργο αποκατάστασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Σημειώνεται ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ ανέλαβε την ευθύνη για την εκπόνηση των μελετών, την εξεύρεση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και την διενέργεια των διαγωνισμών, στο τέλος του 2017. Η ΚΤΥΠ ΑΕ ολοκλήρωσε σε τάχιστο χρόνο τις απαραίτητες διαδικασίες και δεν ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις προέκυψαν και οι οποίες αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Αναδημοσίευση από www.zougla.gr