Λεηλασίες και στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας – διέρρηξαν εστιατόριο ομογενή

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι λεηλασίες και οι καταστροφές καταστημάτων στην καρδιά της Φιλαδέλφειας ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής, 31 Μαϊου 2020, λίγο μετά την έναρξη της διαδήλωσης «I Can’t Breathe» και συνεχίστηκαν μέχρι τις 6.00 μ.μ. και την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι διαδηλωτές και οι ληστές κινήθηκαν προς τα προάστια μεταξύ των οποίων και το Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Δεκάδες καταστήματα μεταξύ των οποίων και το ομογενειακό εστιατόριο «New Long Lane Pizza» λεηλατήθηκαν από τους δήθεν «διαδηλωτές». Ένεκα της άμεσης παρέμβασης της Αστυνομίας του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας οι ζημιές περιορίστηκαν στην φημισμένη 69η Οδό.

Τόσο η Φιλαδέλφεια και το Άπερ Ντάρμπι, όσο και οι όμοροι δήμοι και σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, παραμένουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις 6.00 μ.μ. μέχρι και το πρωί της Τρίτης απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Ο Αλέκος Ευαγγελόπουλος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “The New Long Lane Pizza and Grill” στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Οι ομογενείς και οι άλλοι κάτοικοι του Άπερ Ντάρμπι το πρωί της Δευτέρας δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έβλεπαν το ένα κατάστημα μετά του άλλου κλεισμένα με κοντραπλακέ και τα περιπολικά να έχουν σχεδόν αποκλείσει την περιοχή.

Οι «Αναμνήσεις» επικοινώνησαν με τον αστυνομικό διευθυντή του Άπερ Ντάρμπι προκειμένου να πληροφορηθούν για τον αριθμό των συλληφθέντων και το μέγεθος της καταστροφής, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «New Long Lane Pizza» στην διεύθυνση 261 Long Ln, Upper Darby, κ. Αλέκος Ευαγγελόπουλος, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την Αστυνομία η οποία παρέμβηκε και συνέλαβε τους ληστές.

Το κατάστημα ενδυμάτων Brooks Brothers στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

«Το εστιατόριο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Οι ληστές έσπασαν την πόρτα και κατευθύνθηκαν στο ταμείο, αλλά ένεκα της άμεσης παρέμβασης της Αστυνομίας έφυγαν άπραγοι και περιορίστηκαν οι ζημιές», επεσήμανε ο κ. Ευαγγελόπουλος.

Το πρωί της Δευτέρας έβαλαν κοντραπλακέ στην πόρτα, καθάρισαν το κατάστημα και άρχισαν εκ νέου να δέχονται παραγγελίες και να εξυπηρετούν το κοινό.

«Προσεύχομαι τα καταστήματά μας να είναι τα τελευταία που υπέστησαν ζημιές και λεηλατήθηκαν», επεσήμανε ο κ. Ευαγγελόπουλος, ο οποίος εργάζεται σκληρά προκειμένου να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην εστίαση η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κηρύχτηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Αλέκος Ευαγγελόπουλος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου The New Long Lane Pizza and Grill στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Η Αστυνομία και τα απορριματοφότα έκλεισαν την περιοχή προκειμένου να καθαριστούν τα καταστήματα του Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Ερωτηθείς για τις ζημιές στα γειτονικά καταστήματα επεσήμανε ότι λεηλάτησαν τα πάντα και ότι «πήραν ακόμη και τις κρεμάστρες των ενδυμάτων».

Ο Αλέκος Ευαγγελόπουλος κατάγεται από το Τσοτύλι νομού Κοζάνης και ήρθε στην Αμερική στις αρχές της Δεκαετίες του ’70 σε ηλικία 18 ετών. Όπως πολλοί συμπατριώτες του ασχολήθηκε με τα εστιατόρια και προ 24 ετών απέκτησε το δικό του εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται πλησίον της ιστορικής, δυναμικής και ελληνοπρεπούς κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Ο Αλέκος είναι παντρεμένος με την Ζωή το γένος Τογιοπούλου με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Δημήτρη, την Ειρήνη και τον Νίκο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το εστιατόριο «New Long Lane Pizza» διατηρεί στο ακέραιο τον οικογενειακό του χαρακτήρα και ο Αλέκος με την οικογένειά του επιμένουν ελληνικά. Λειτουργεί Δευτέρα μέχρι και Σάββατο από τις 11.00 π.μ. μέχρι και τις 11.00 μ.μ.

Το κέντρο της 69ης Οδού όπου το βράδυ της Κυριακής, 31 Μαϊου 2020 υπέστη ζημιές.
Το κατάστημα Rent a Center στο ‘Απερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το μίνι μάρκετ του βενζινάδικου στο Άπερ Ντάρμπι που έπεσε θέμα ληστείας.
Το μίίνι μάρκετ του βενζινάδικου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.
Το κατάστημα Wawa το οποίο το βράδυ της Κυριακής έγινε καλοκαιρινό από τους αναρχικούς.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Πηγή: anamniseis.net