Λέκκας: Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό -Είναι μια ευαίσθητη περιοχή που θέλει προσοχή

Ακόμη είναι νωρίς προκειμένου οι επιστήμονες να μιλήσουν με βεβαιότητα αν η σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στον Κορινθιακό κόλπο, ήταν ο κύριος σεισμός.

«Η σεισμική δόνηση προήλθε από τα γνωστά ρήγματα του Κορινθιακού κόλπου. Το επίκεντρο ήταν στη θαλάσσια περιοχή στον κόλπο των Αγίων Πάντων, δυτικά του Γαλαξιδίου, αλλά είναι ουσιαστικά τα ρήγματα προς την Πελοπόννησο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε αν είναι ο κύριος σεισμός. Είναι μια ευαίσθητη περιοχή που θέλει προσοχή», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε: «Τα ρήγματα αυτά έχουν δώσει και στο παρελθόν δονήσεις, έχουμε έντονη σεισμικότητα στην περιοχή για αυτό πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί».

Πηγή: Λέκκας: Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό -Είναι μια ευαίσθητη περιοχή που θέλει προσοχή | iefimerida.gr