Λίγο πριν το τέλος: Η τελευταία φωτογραφία της Αλίκης από τον φακό του Κλεισθένη

Ο Κλεισθένης ήταν ο προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Στην πολύχρονη συνεργασία τους είχαν γίνει πρωτίστως φίλοι και γνώριζαν τι ήθελε ο ένας από τον άλλον.

Ήταν εκείνος που όπως είχε αποκαλύψει ο αδερφός της Αλίκης, Τάκης Βουγιουκλάκης την είχε φωτογραφίσει λίγο μετά τον θάνατό της, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

“Ναι, είναι γεγονός ότι ο Κλεισθένης τράβηξε φωτογραφίες με την Αλίκη να έχει μόλις ξεψυχήσει. Δεν μας τις έδωσε ποτέ. Του είχαμε δώσει την άδεια να το κάνει, παρόλο που η Αλίκη ήταν πάρα πολύ χάλια στην όψη, με την προϋπόθεση να μην τις δώσει σε κανέναν.

Δεν έπρεπε να τις δει κανένας ξένος, γιατί η εικόνα της ήταν αποτροπιαστική. Ήταν αμακιγιάριστη, αχτένιστη”, είχε πει ο Τάκης Βουγιουκλάκης.

Σήμερα, αυτές οι φωτογραφίες βρίσκονται στα συρτάρια του studio Κλεισθένης και δεν πρόκειται να δημοσιευτούν ποτέ.

Ωστόσο, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα σπάνιο στιγμιότυπο. Πρόκειται για την τελευταία φορά που ο Κλεισθένης την απαθανάτισε εν ζωή.

Η Αλίκη εμφανώς συγκινημένη δίνει μάχη για τη ζωή της και επιβιβάζεται στο αεροπλάνο με προορισμό την Αμερική.

“Η τελευταία φωτογραφία του Κλεισθένη λίγο πριν το τέλος

“Τα γεγονότα δε λένε τίποτα μπροστά στις στιγμές.Την έλεγαν Αλίκη.Έπαιξε σε σαράντα μία ταινίες. Ήταν ευτυχισμένη.
Την έλεγαν Αλίκη.Ζύγιζε συνήθως πενήντα δύο κιλά,είχε ύψος 1,61 μ.Δεν ήταν ευτυχισμένη”.

“Τα ήξερε όλα.Και ιδίως τον πρώτο νόμο της μυθοπλασίας.Εκείνον που λέει πως:”Αυτός που αφέθηκε να εξαπατηθεί,είναι το ίδιο σοφός μ’εκείνον που τον εξαπάτησε,χαρίζοντας του την αίγλη”.

-Μαλβίνα Κάραλη”, γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας.