Λιμενικό: Παρέμβαση σε δύο περιπτώσεις για παρασυρόμενες λέμβους

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης για παρασυρόμενη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ιθάκης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την εν λόγω λέμβο με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του, ενώ η λέμβος, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος ”ΣΙ ΝΟΒΕΛΣ” Ν.Π. 12641, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στον όρμο ”ΦΙΛΙΑΤΡΟ” ν. Ιθάκης.

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για παρασυρόμενη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ιθάκης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την ανωτέρω λέμβο με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή μετέβη και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  Η ανωτέρω λέμβος, ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος ”ΠΑΝΟΡΕΑ” Τ.Ι. 31, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο λιμένα Φρικών ν. Ιθάκης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε  ο απόπλους του σκάφους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.