Ληξούρι: Ανακύκλωση & παιχνίδι στην πλατεία (pics+videos)

Με τον Σπύρο Κουταβά να ξεσηκώνει τα παιδιά με την μουσική του, ξεκίνησε τις 12 η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6).

Λίγα λεπτά αργότερα ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γ.Κατσιβέλης παίρνει τον λόγο τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, πόσο σημαντικό είναι για την προστασία του Περιβάλλοντος τα ανακυκλώσιμα υλικά να συλλέγονται και τοποθετούνται στους κάδους (μπλε κάδους) ανακύκλωσης.

Ο κ. Κατσιβέλης ανέφερε επίσης, κάτι που φυσικά γνωρίζουμε όλοι, ότι η Κεφαλονιά (και το Ληξούρι) έχει υγειονομικό χώρο ταφής των απορριμάτων στην Κριτονού.

Για τον σκοπό αυτό το δικό τους μήνυμα έδωσαν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρησης Αποβλήτων Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΔΑΚΙ) κ. Διον.Κοκκόσης και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Ν.Παπαδάτος.

Τόσο ο κ. Παπαδάτος όσο και ο κ. Κατσιβέλης τόνισαν ότι πρέπει να ξεχωρίζουμε και να τοποθετούμε στους κάδους ανακύκλωσης τα υλικά τα οποία αναγράφονται στις ετικέτες των κάδων και όχι να ρίχνουμε όλα μας τα σκουπίδια στους κάδους αυτούς της ανακύκλωσης. Γι’αυτόν τον λόγο στο Ληξούρι υπάρχουν αρκετοί κάδοι συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η ΕΔΑΚΙ και ο Αντιδήμαρχος πρόσφεραν στον κόσμο τσάντες ανακύκλωσης και όπως πολύ σωστά ανέφερε σε συζήτηση ο κ. Παπαδάτος καλό είναι να τις χρησιμοποιούμε και στα ψώνια μας για να μεταφέρουμε σε όλους το μήνυμα της ανακύκλωσης και φυσικά να ευαισθητοποιηθούμε και να φροντίσουμε το περιβάλλον όπως του αξίζει.

LIXOURI74

ο Ανδρέας ανακυκλώνει….Εσείς;;;

Κοντά μας ήταν και ο κλόουν ο Αποστόλης ο οποίος έπαιξε με τα παιδιά και τους έφτιαξε μπαλόνια με σχέδια.

Ανακυκλώνουμε αν θέλουμε να ζούμε και να αναπνέουμε οξυγόνο !

Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr