Ληξούρι: ‘’Ας προσέξει η διοίκηση του Δήμου’’

Στα Καμιναράτα με κόπο και χωρίς την βοήθεια των τοπικών αρχών, λειτουργεί από το 2012 πολύ δυναμικά ο πολιτιστικός σύλλογος’’ΑΕΤΟΣ’’ με σημαία και ταυτότητα μας το χορευτικό συγκρότημα.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κύριο Γεράσιμο Γαλανό ,πρότεινε την δημιουργία χορευτικού τμήματος στην Αγία θέκλη….Για το οποίο καταθέσαμε τις αντιρρήσεις μας.

Ο λόγος είναι πως εάν αυτό συμβεί και βέβαια στηριχθεί από τον Δήμο, είτε εκ Λάθους είτε Σκόπιμα ,τότε υποβαθμίζεται τόσο ιστορία όσο και η σημερινή προσπάθεια του συλλόγου μας.

Και βέβαια στηρίζουμε την προσπάθεια της Αγίας Θέκλης να δημιουργήσει μουσικό σχολείο με την φιλαρμονική μας, και βέβαια στηρίζουμε τον σύλλογο Δαμουλιανάτων όπου κάνουν υπέροχη δουλειά με το καλλιτεχνικό εργαστήρι και βέβαια στηρίζουμε τον σύλλογο Μαντζαβινάτων όπου κι αυτοί με την προσπάθειά τους κρατούν ζωντανή την παράδοση με την γιορτή κρασιού που κάνουν.

Έτσι λοιπόν και βέβαια πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι και να στηρίξουμε την προσπάθεια του συλλόγου μας στα Καμιναράτα όπου είναι η ταυτότητα του χορού,με πρωτεργάτες το 1962 και έπειτα από τις δυναμικές παρουσίες Καμιναραδων χορευτών με πρωτοπόρους τον Βαγγέλη Φανό και τον Γεράσιμο Αντωνατο θα οργανωθούν σε Σύλλογο και έτσι θα ιδρυθεί ο
< Χορευτικος Όμιλος Καμιναρατων >

Βασικά μέλη ήταν οι :
Ευάγγελος Σ. Φανος ,Ευάγγελος Δ. Σταθατος , Γεράσιμος Π. Αντωνάτος ,
Άγγελος Θ. Διονυσατος , Κώστας Θ. Διονυσατος , Νίκος Φ. Σταθατος ,
Βασίλης Ε.Ρηγατος , Ηλίας Κ. Σταθατος , Σπύρος Δ. Σταθατος , Άγγελος Δ.Φανος,
Χρήστος Π. Αντωνάτος , Μπαμπης Ε. Γαλιατσάτος , Παναγης Π. Μαρούλης

Ο σπουδαίος αυτός χορευτικός όμιλος θα δώσει πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και στο νησί σε διάφορους διαγωνισμούς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Είναι τιμή μας λοιπον να συνεχίσουμε την παράδοση με νέα παιδιά ,χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να απαξιώνει την συνέχεια της πορείας του δρόμου όπου χάραξαν οι πατεράδες μας.

Πολύ καλά κάνει η διοίκηση του Δήμου να σκέφτεται την αξιοποίηση του σχολείου της Αγίας Θέκλης και την ενίσχυση της Περιφέρειας των χωριών της Ανωγής.

Είναι επικίνδυνα λάθος όμως να στηρίζει κάποιον, σκοτώνοντας άλλους… Πράγμα που θα μας βρει ακλόνητα και ψύχρα αντιθέτους.

Εάν ο Δήμος έχει χρήματα να διαθέσει, ας στηρίξει πρώτα τους συλλόγους που υπάρχουν όπου με κόπο αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Ζητάμε να ενσωματωθεί το χορευτικό της Ανωγής στα Καμιναράτα, εδώ που γεννήθηκε και επέζησε ο χορός, εδώ που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Αγκόλα της Ιταλίας το 1967.

Ο Κύριος Γαλανός Γεράσιμος που έχει αναλάβει την αντιδημαρχία πολιτισμού είναι μία μεγάλη προσωπικότητα του τοπο μας , ας προσέξει ομως, μην τρέχει πριν από κάθε απόφαση , ας συζητά με τους φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους πρώτα.

Από το fb του Αετού Καμιναρατων