Ληξούρι: Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα τα εγκαίνια της έκθεσης “Μαύρα Πληγωμένα Χρόνια” στην Πετρίτσειο Βιβλιοθήκη “Ο Δαμοδός” (εικόνες)

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα τα εγκαίνια της έκθεσης “Μαύρα Πληγωμένα Χρόνια” στην Πετρίτσειο Βιβλιοθήκη “Ο Δαμοδός”.
Μιά έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στο έπος του ’40.
Μέσα από εικόνες, σχέδια και χαρακτικά, προβάλλονται οι δυσκολίες και ο αγώνας του λαού μας για αντίσταση και
λευτεριά κατά την περίοδο της Κατοχής. Στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε έγγραφα, ντοκουμέντα μέσα από τα δελτία
τύπου της Ιταλικής και Γερμανικής κατοχής, όπου σκιαγραφείται η φασιστική προπαγάνδα προς εξυπηρέτηση του κατακτητή, καθώς και φωτογραφικό υλικό των πολυβολείων της Παλικής (Ιταλικών και Γερμανικών), ενώ υπάρχουν και εκθέματα των Ιταλών, προσφορά του μουσείου της Μεραρχίας Aqui του Αργοστολίου.
Τα αποψινά εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, η Πρόξενος της Ιταλίας κα Γκρατσιέλλα Μικελέττι, η υπευθυνη δημοσιων σχεσεων κα Milena Messari, η κα Κλοτίλδη Περόττα εκ μέρους του Μουσείου της Μεραρχίας Aqui του Αργοστολίου, ο Δήμαρχος μας κ Γεώργιος Κατσιβέλης, η παλιά υπάλληλος της Βιβλιοθήκης κα Ελενίτσα Κεφαλά, κ.ά.
Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου διάβασαν ποιηματα και κείμενα.
Η έκθεση της οποίας την διοργάνωση, την επιμέλεια και την εκτέλεση είχε το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεράσιμος Γαλανός, θα παραμείνει ανοιχτή από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις πρωινές ώρες, για τα σχολεία από 9 π.μ – 12.30 π.μ. και το απόγευμα για το κοινό 6 μ.μ.- 8 μ.μ., ενώ ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 5 μ.μ μέχρι τις 8 μ.μ..
Εκεί θα δείτε τις δυό υπαλλήλους του Δήμου μας, κα Σταυροπούλου και κα Σοφιανίδη , οι οποίες θα σας ξεναγήσουν στους χώρους της έκθεσης.
Από τον Δήμο Ληξουρίου

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα τα εγκαίνια της έκθεσης "Μαύρα Πληγωμένα Χρόνια" στην…

Posted by Δήμος Ληξουρίου on Saturday, October 22, 2022