Υπομονή να έχουμε – Ποιες είναι οι επόμενες φάσεις του lockdown που θα αποφασίζεται τμηματικά. Τι ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου και πότε πιθανώς θα ξανακλείσουμε. Όλο το χρονοδιάγραμμα μέχρι να δοθεί η οριστική λύση,
Θεού θέλοντος και… εμβολίου επιτρέποντος.

Το σχέδιο για lockdown – «ακορντεόν», δηλαδή να «κλείνει» η χώρα για ένα διάστημα, να ανοίγει ξανά και… πάει λέγοντας, φέρεται να προκρίνει η κυβέρνηση για τους επόμενους δύσκολους μήνες, μέχρι το εμβόλιο να δώσει την οριστική λύση στον εφιάλτη του κορονοϊού.

Αρκεί να σημειωθεί πως μόνο την Τρίτη, 17.11.2020, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 2.422 νέες μολύνσεις μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά κι ένα νέο θλιβερό ρεκόρ με 443 διασωληνωμένους. Οι νεκροί ήταν 63 μόνο σε μια μέρα… Με τα δεδομένα αυτά και κυρίως με τις εκτιμήσεις των ειδικών πως η κάμψη στα κρούσματα θα αργήσει ακόμη να έρθει, το lockdown για καιρό ακόμη μοιάζει μονόδρομος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι λοιμωξιολόγοι συγκλίνουν σε αυτό το μοντέλο που όπως φαίνεται θα αρχίσει στο τέλος του Νοεμβρίου, με τη λήξη του ολικού lockdown και θα εφαρμοστεί μέχρι και τον Απρίλιο.

Τι θα ανοίξει από την 1η Δεκεμβρίου

Όπως φαίνεται, από την πρώτη Δεκεμβρίου θα ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση. Όλα αυτά μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν ανοίξει σταδιακά, ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων.

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μέχρι τότε τα νέα θα είναι ενθαρρυντικά, μόλις περάσουν οι γιορτές, αν και εφόσον χρειαστεί, ίσως οδηγηθούμε σε νέο lockdown από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου.

Πιθανότατα, λένε οι ειδικοί, να χρειαστεί καραντίνα και από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο.

Το οριστικό τέλος του lockdown

Από τις αρχές Απριλίου το lockdown φαίνεται ότι τελειώνει οριστικά. Η άνοδος της θερμοκρασίας και το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, αποτελούν «κλειδιά» για να ανοίξει η πόρτα και να μην κλείσει ποτέ ξανά με καμία καραντίνα.

Μάλιστα, στις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα θα το περάσουμε παρέα με τους αγαπημένους μας, αλλά με προσοχή.

Πηγή: Star.

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Ανάπτυξης: Έβγαλε 1.000.000 για Κεφαλονιά-Ιθάκη-Ζάκυνθο & Λευκάδα λόγω ΙΑΝΟΥ-Που θα διατεθεί (απόφαση)
Επόμενο άρθροΙθάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στο Ηρώο Πεσόντων στο Βαθύ λίγα λουλούδια τιμώντας την εξέγερση των νέων το Νοέμβρη του ’73 (pics)