Lockdown: Οι 5 περιοχές πού «έβγαλαν» 31,5% θετικούς τα rapid test

Αποκαλυπτικά τα δωρεάν rapid test σε πέντε περιοχές της χώρας. Ποια είναι η κατάσταση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός σε Πάτρα, Ελευσίνα, Γρεβενά, Πιερία και Κιλκίς. Αναλυτικά όλα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός “καίει” σε ολόκληρη τη χώρα και τα δωρεάν rapid test σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας δείχνει του λόγου το αληθές.

Συγκεκριμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, δωρεάν rapid τεστ για να ανιχνεύσουν τον κορονοϊό σε πολίτες σε διάφορες περιοχές.

Οι περιοχές αυτές ήταν η Ελευσίνα, η Πάτρα, η Πιερία, το Κιλκίς, τα Γρεβενά με τα τελευταία να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το 30% των τεστ ήταν θετικά.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν ως εξής:

1. Πλατεία Ηρώων, Ελευσίνας – ΠΕ Δυτικής Αττικής
Συνολικά, έγιναν 660 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 7 θετικά (1,06%). Πρόκειται για 6 άνδρες και 1 γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

2. Πλατεία Δημοκρατίας, Πάτρα  – ΠΕ Αχαΐας
Συνολικά, έγιναν 134 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid Ag test) σε Ρομά και ήταν όλα αρνητικά.

3. Στην πλατεία Δεσκάτης – ΠΕ Γρεβενών
Συνολικά έγιναν 89 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 28 (31,5%), 13 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

4. Πλατεία Λόφου – ΠΕ Πιερίας
Συνολικά διενεργήθηκαν 34 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid Ag test), με 8 θετικά (23,5%), πρόκειται για 5 άνδρες και 3 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

5. Πλατεία Δημαρχείου (Πλατεία Λατσιών)  – ΠΕ Κίλκις
Πραγματοποιήθηκαν 741 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid Ag test) και προέκυψαν 51 θετικά κρούσματα (6,9%). Πρόκειται 29 άνδρες και 22 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Πηγή: newsit.gr