Lockdown: Ξεκίνησε ήδη στην Ελλάδα και δεν το έχουμε καταλάβει – Δείτε τι γίνεται

Lockdown: Οι τιμές των καυσίμων στα ύψη, τα νοικοκυριά αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα βασικά ήδη διατροφής, οι τιμές των διόδίων έτοιμες να αυξηθούν. Ποιος θα πάρει το αυτοκίνητο για να κινηθεί εκτός Αθήνας; Το άτυπο lockdown έχει ήδη ξεκινήσει και κανείς δεν το έχει αντιληφθεί. Όλες οι εξελίξεις στο xristika.gr.

Από τις 05 Ιουνίου το xristika.gr σας είχε ενημερώσει ότι έρχεται και νέο lockdown… από την πίσω πόρτα!

Τότε σας είχαμε ενημερώσει πως σύμφωνα με προσχέδιο της Κομισιόν, η μείωση της ζήτησης στην ενέργεια μέσω αλλαγής στις συνήθειες των πολιτών, αλλά και μέσω μέτρων fast-track για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα θα μειώσει τον όγκο της έλλειψης φυσικού αερίου και πετρελαίου σε περίπτωση διακοπής των ροών από τη Ρωσία.

Οι ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, η μείωση των ορίων ταχύτητας, αλλά και το να είναι η κλειστή η θέρμανση σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Πλέον με την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και τις τιμές των διοδίων, ούτως ή άλλως η χρηση του αυτοκινήτου είναι σχεδόν απαγορευτική, αναγκάζοντας τους πολίτες σε ένα άτυπο lockdown.

Ποια είναι λοιπόν τα σενάρια των δήθεν λύσεων που εξετάζουν οι «ηγέτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αύξηση της τηλεργασίας, μείωση των ορίων ταχυτήτων και carpooling, εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος και απαγορεύσεις μετακινήσεων με ΙΧ.

Άλλωστε το σενάριο ενός ολικού μπλακάουτ είναι υπαρκτό και μπορεί να έρθει πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολογιζόταν.

Σε μία τέτοια περίπτωση ο κίνδυνος να προκληθεί ένα πρωτόγνωρο και με απρόβλεπτες συνέπειες σοκ στις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες εξαιρετικά μεγάλος.

Πηγή: xristika.gr