Μάχη με τις φλόγες στη Νέα Μάκρη! Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (pics, video)

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη Νέα Μάκρη. Τι δηλώνει στο newsit.gr ο Δήμαρχος Μαραθώνα. Δείτε εικόνες από το σημείο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Νέα Μάκρη, όπου η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, και συγκεκριμένα στο λεγόμενο “αναγεννημένο δάσος”.

Λόγω της κατάστασης, έχει κλείσει η λεωφόρος Διονύσου στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη, από τον Άγιο Πέτρο μέχρι και τη Νέα Μάκρη.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 41 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο φτάνουν τα 6 μποφόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνα

Όπως ανέφερε μιλώντας στο newsit.gr ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, η φωτιά προκλήθηκε από αμάξι πάνω στη λεωφόρο Διονύσου.

“Πήρε φωτιά αυτοκίνητο που βρισκόταν πάνω στη λεωφ. Διονύσου με αποτέλεσμα να επεκταθεί δεξιά και αριστερά. Από την μια πλευρά ανατολικά η φωτιά με την βοήθεια των πυροσβεστών σχεδόν έχει σβήσει ενώ έχει ξεφύγει από τα βόρεια προς Διόνυσο και Πεντέλη όπου αυτή την στιγμή επιχειρούν τα ελικόπτερα καθώς το σημείο είναι δύσβατο. Θέλει προσοχή γιατί πνέουν δυνατοί άνεμοι με ενημέρωσε η Πολιτική Προστασία πως έρχονται επιπλέον δυο καναντέρ και δυο ελικόπτερα”.

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, μπορείτε να στείλετε πληροφορίες και εικόνες στο [email protected]

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

με φωτογραφίες από: evima.gr

Πηγή: newsit.gr