Μακελειό στο Τέξας: 15 νεκροί εκ των οποίων τα 14 παιδιά από την επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο-Αυτός είναι ο δράστης (pics+video)

Δεκαπέντε άνθρωποι, 14 παιδιά και ένας ενήλικας, βρήκαν τον θάνατο από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των ΗΠΑ, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δράστης είναι ένας νεαρός, περίπου 18 ετών, ο οποίος είναι νεκρός και ονομάζεται Σαλβαδόρ Ράμος.

Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο ή λεωφορείο στο νοσοκομείο Uvalde Memorial Hospital, ανέφεραν αξιωματούχοι από το νοσοκομείο του Uvalde.

 

Ακόμη η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι γνωστή, όπως και αν περιλαμβάνονται σε αυτούς και τα νεκρά παιδιά.

Σε άλλο νοσοκομείο, αυτό του Σαν Αντόνιο, μια 66χρονη γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ κάποια άλλα μέσα αναφέρουν πως είναι νεκρή. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και μια 10χρονη μαθήτρια.

Όπως αναφέρει ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο με μια καραμπίνα και ένα περίστροφο. «Εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

«Πυροβόλησε και σκότωσε, φρικιαστικά και ακατανόητα, 14 μαθητές και σκότωσε έναν δάσκαλο. Δύο αστυνομικοί χτυπήθηκαν όταν αντάλλαξαν πυρά με τον δράστη αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους».

 

 

Τέξας: Ο Salvador Ramos είναι ο ένοπλος που εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο

Ο Salvador Ramos φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου 14 παιδιά και 1 δασκάλα έχασαν τη ζωή τους.

Ο 18χρονος εισέβαλε στο σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών κατά την καταδίωξη του. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πριν εισβάλλει στο σχολείο, είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία 66χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο Salvador Ramos έδρασε μόνος του, χωρίς συνεργούς.

Λίγη ώρα αφού οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του ίδιου, αλλά και αναρτήσεις του ίδιου με όπλα…

Πηγή: newsit.gr