Μπορεί να έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα και με βάση την κατάθεσή του στο «Ανθρωποκτονιών» ο Μάνος Δασκαλάκης… «αθωώνει» την Πισπιρίγκου για τα δύο του πρώτα παιδιά!

Όταν τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι η πρώην σύζυγός του φέρει ευθύνη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, απάντησε πως “δεν πιστεύω ότι έκανε κακό στη Μαλένα και την Ίριδα”!

Όταν τον ρώτησαν για την Τζωρτζίνα, ο Δασκαλάκης απάντησε: Αρχισα να έχω υποψίες για την Τζωρτζίνα όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκε κεταμίνη στο παιδί» απάντησε. «Πιστεύετε ότι η σύζυγός σας έχει δολοφονήσει τα τρία παιδιά σας;» ήταν η τελευταία ερώτηση που έγινε στον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκείνος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του, η εν διαστάσει σύζυγός του σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα.

Είναι προφανές και από τις δύο απαντήσεις πως ουσιαστικά βγάζει… «σχεδόν λάδι» την πρώην γυναίκα του για Ιριδα και Μαλένα.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών  αιφνιδιάστηκε με κάποιες από τις ερωτήσεις που του έκαναν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ενώ έδινε την εντύπωση ότι σκεφτόταν κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσε. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αφού έκαναν αρχικά μια γενική συζήτηση για την υπόθεση και απηύθυναν κάποιες πρώτες ερωτήσεις, στη συνέχεια έθεσαν τις ίδιες ερωτήσεις με διαφορετικό τρόπο, ώστε να διαπιστωθεί εάν ο Μάνος Δασκαλάκης θα πέσει σε αντιφάσεις. Σημειώνεται ότι ο ίδιος έκανε διορθώσεις στην τελική του κατάθεση, την οποία και υπέγραψε.

Μεγάλο μέρος της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη αφορούσε στη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ερωτήθηκε για τους τσακωμούς που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του και για το πώς ήταν οι σχέσεις τους πριν και μετά τον θάνατο της Μαλένας. Οι αστυνομικοί επέμειναν στο τι συνέβη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η Μαλένα, ενώ τον ρώτησαν πού βρισκόταν όταν το παιδί έφυγε από τη ζωή και πώς το έμαθε ο ίδιος. Τον ρώτησαν για τον καβγά που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου το προηγούμενο βράδυ του θανάτου της Ίριδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, αυτή τη φορά, παραδέχτηκε ότι τσακώθηκε με την 33χρονη και ότι της έδωσε δύο χαστούκια και μια σφαλιάρα. Είπε, όμως, ότι αυτό δεν συνέβη μπροστά στην Τζωρτζίνα. Ερωτήθηκε, επίσης, πότε έφυγε από το σπίτι κι αν πήρε πράγματα μαζί του. Αλλά και πού βρισκόταν όταν ενημερώθηκε ότι κάτι κακό συνέβη στην Ίριδα. Αρχικά, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε ότι βρισκόταν σε ένα διαμέρισμα, το οποίο υποτίθεται θα νοίκιαζε αφότου έφυγε από το σπίτι της οδού Μπιζανίου. Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεσή του κι επέμεινε ότι βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του, όταν τον ειδοποίησε η Δήμητρα Πισπιρίγκου ότι κάτι συνέβη στο βρέφος.

Σημειώνεται ότι το σπίτι του πατέρα του βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την κατοικία όπου διέμενε η οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, γι’ αυτό και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έφτασε τόσο σύντομα και πριν από το ΕΚΑΒ. Η ώρα άφιξης του ασθενοφόρου –θυμίζουμε- ήταν 11.37.

Σχετικά με την Τζωρτζίνα, ο Δασκαλάκης  ρωτήθηκε για τα επεισόδια που έπαθε το παιδί στο σπίτι των πεθερικών του κι εάν γνώριζε για την ανακοπή που υπέστη. Εκείνος απάντησε πως ήταν παρών σε τρία επεισόδια που είχε η Τζωρτζίνα και πως ήταν ένα επεισόδιο στο οποίο δεν ήταν παρών ούτε εκείνος, ούτε η Ρούλα Πισπιρίγκου (την πρώτη ημέρα που το παιδί μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο).

Ρωτήθηκε, επίσης, για τον καβγά που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τη διάρκεια του οποίου εκείνη φέρεται να πέταξε την Ίριδα στο κρεβάτι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης διέψευσε την πληροφορία αυτή, τόνισε ότι απλά ακούμπησε το μωρό πάνω στο κρεβάτι και επανέλαβε ότι η 33χρονη ήταν μία πολύ καλή μητέρα και δεν είχε ποτέ βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά.

Πηγή: flamis.gr

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Επικίνδυνες σιδερένιες κολώνες στα πεζοδρόμια του περιφερειακου μπροστά από τα σχολεία (εικόνες)
Επόμενο άρθροΠΑΤΡΑ: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Διευθυντή του Σχολείου της Τζωρτζίνας! Οργή από δασκάλους πριν λίγες ημέρες