Μάρτυρας για Μαρκέλλα: «Μου είπε ότι της έδωσαν 30 € και την άφησαν»

Οι συγγενείς της μικρής ζητούν το παιδί να προστατευθεί και απαιτούν να μάθουν τι συνέβη

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην οικογένεια της 10χρονης Μαρκέλλας μετά τον εντοπισμό της το πρωί του Σαββάτουεντούτοις παραμένουν τα ερωτήματα για το τι συνέβη τος επίμαχο χρονικό διάστημα που ήταν εξαφανισμένη. Όπως δήλωσε, μιλώντας στο GRTimes.gr, η θεία της δεκάχρονης, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, ήταν όλοι τόσο σοκαρισμένοι από την εξαφάνιση που τα συναισθήματά τους χτύπησαν «κόκκινο» στο άκουσμα ότι η μικρή βρέθηκε. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει», ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και «να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο». Ακόμη ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει» δήλωσε στο GRTimes.gr η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά. «Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράσης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια» είπε στη συνέχεια. «Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να είμαστε δίπλα της για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί του Σαββάτου, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα, η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ σήμερα είναι Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Νέα σοκαριστική μαρτυρία

«Παρέπαιε, περπατούσε σαν χαμένο» και κουρασμένη περιέγραψε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας πως η 10χρονη του είπε πως θέλει να πάει σπίτι της. Ο ίδιος αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τη Μαρκέλλα, όταν του είπε το όνομά της, ενώ όταν τη ρώτησε πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα απάντησε: «Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30€ για να πάω σπίτι».

«Μου είπε ότι την είχαν με χειροπέδες»

Συγκλονίζει και η μαρτυρία από γυναίκα που βρήκε την δεκάχρονη Μαρκέλλα, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. «Μου είπε ότι την είχαν με χειροπέδες», αναφέρει η γυναίκα που την βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου. Σύμφωνα με τα όσα λέει η γυναίκα, το κοριτσάκι της είπε ότι την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων, η ίδια γυναίκα που την πήρε. Είπε επίσης ότι όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες. Ανέφερε ότι την πείραξαν και ότι πονούσε.

Πηγή: ethnos.gr