Μαρτυρία για τον «μαϊμού» γιατρό – «Ψάρευε» θύματα σε μοναστήρια και ιατρεία

Αποκλειστική μαρτυρία στο Open TV, του πατέρα ενός εκ των θυμάτων – Εξετάζεται εμπλοκή δύο ογκολόγων

Σε βίο και πολιτεία είχε μετατραπεί η δράση του 47χρονου μαΐμού γιατρού που συνελήφθη από τις Αρχές και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Ο 47χρονος άλλοτε εμφανιζόταν ως νευροχειρούργος και ως φυσιοπαθητικός, ενώ άλλες ως ερευνητής σπουδαίου κέντρου της Ελβετίας, με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική, την παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας. Κάποιες άλλες μάλιστα συστηνόταν και ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας!

Οι επισκέψεις στα μοναστήρια

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Open TV, Μίνα Καραμήτρου, ο μαΐμού γιατρός εμφανιζόταν ως θρησκευόμενος, σε πολλά μοναστήρια της επαρχίας. Κυρίως πλησίαζε γονείς ή ανθρώπους που είχαν πάει εκεί για να ζητήσουν βοήθεια για το πρόβλημά τους. Συζητούσε μαζί τους και τους συστηνόταν ως πολύ γνωστός και διάσημος γιατρός και προσφερόταν να τους βοηθήσει. Έτσι ξεκινούσε η επαφή του με τους ασθενείς.

Όσον αφορά τις κλινικές, εκεί έμπαινε ως συνοδός ασθενών, πήγαινε στα σαλονάκια, προσέγγιζε συγγενείς, μιλούσε μαζί τους και στο τέλος τους συστηνόταν ως διάσημος γιατρός. Με αυτούς τους τρόπους «έφτιαχνε» την πελατεία του. Σε αυτή την υπόθεση εκτός από τον μαΐμού γιατρό εμπλέκονται άλλοι δύο ογκολόγοι. Ο ένας από τη Λαμία και ο άλλος από τον Βόλο. Ωστόσο και οι δύο εμφανίζονται ως εξαπατημένοι. «Είχε έρθει σε εμάς και μας είχε πει να δίνουμε τα ιατρεία μας στην επαρχία για να βλέπει τους ασθενείς του. Άρα είμαστε εξαπατημένοι» ανέφεραν, μεταξύ άλλων.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει εμπλοκή και η σύζυγος του μαΐμού γιατρού. Και αυτό διότι εμφανιζόταν στους αθηναϊκούς κοσμικούς κύκλους ως ανιψιά μιας από τις πιο γνωστές και σεβαστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας. Ακόμη, υποσχόταν στα θύματά του πλήρη ίαση. Σημειώνεται πως όταν έφτασαν στο σπίτι του οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, εκείνος άνοιξε την πόρτα και τους είπε ότι «μπορείτε να ψάξετε ότι θέλετε. Όμως για την ουσία της υπόθεσης θα μιλήσω στον ανακριτή» τόνισε ο μαΐμού γιατρός.

Είχε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη

Ο μαΐμού γιατρός έπεσε στα χέρια των αρχών ύστερα από έναν χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV η δικαστική συντάκτρια Σοφία Φασουλάκη, υπήρχαν μηνύσεις σε βάρος του. Συστηνόταν με το ψεύτικο όνομα «Νίκος Κόντος». Το πραγματικό του όνομα είναι άλλο, ενώ σε βάρος του υπάρχουν και καταγγελίες από γιατρούς.

Σε βάρος του, επίσης, υπάρχουν περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα εξαιτίας μίας εμπλοκής που είχε με πολύ γνωστό επιχειρηματία και από τον οποίο φαίνεται να αποπειράθηκε να υπεξαιρέσει 55 εκατ. ευρώ. Ο μαΐμού γιατρός προδόθηκε όταν μία μέρα μπήκε σε ένα χειρουργείο και δεν έπλυνε καλά τα χέρια του. Το συγκεκριμένο γεγονός το είδαν οι υπόλοιποι γιατροί, ενώ στη συνέχεια έπιασε το ιδρωμένο πρόσωπό του. Ακόμη οι αρχές πρόκειται να βάλουν στο μικροσκόπιο την κινητή και ακίνητη περιουσία του με σκοπό να εντοπίσουν την πηγή εσόδων.

Αποκλειστική μαρτυρία του πατέρα ενός εκ των θυμάτων

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων του μαΐμού γιατρού μίλησε στο Open TV. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε αρχικά. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι “άχρηστη” και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”» κατέληξε.

«Πουλούσε» θρασύτατα την ελπίδα

Ο μαΐμού γιατρός «πουλούσε» θρασύτατα και πανάκριβα την ελπίδα σε ασθενείς που πάλευαν για τη ζωή τους. Με παχυλή αμοιβή τους έταζε ότι θα νικήσουν τον θάνατο. Μία απάτη που έπαιζε με την ιερότητα της υγείας. Δύο ανήλικοι 14 και 16 ετών και ένας 76χρονος άνδρας έπεσαν θύματα της θανάσιμης πρακτικής του. Γι αυτές τις πρακτικές του κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

«Αντίστοιχες υποθέσεις έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν. Άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο να κάνουν τέτοιες πράξεις. Η πάγια θέση του συλλόγου είναι να ακούμε μόνο ότι λέει η επιστημονική κοινότητα και ο γιατρός μας» λέει στο Open TV η Ζωή Γραμματικοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. 

«Ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών καταδικάζει τέτοια περιστατικά και καλεί όλους τους πολίτες να είναι σε μέγιστη εγρήγορση. Θα πρέπει να «προσέχουν» εκείνους που κάνουν τους γιατρούς» προσθέτει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: ethnos.gr