Μαθητής από την Κρήτη στην κορυφή του κόσμου: Ο μικρός Ορφέας πήρε το 1ο βραβείο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου

Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου πραγματοποιήθηκε στις 18 – 26 Νοεμβρίου στην πόλη Spoleto της Ιταλίας και το πρώτο βραβείο το κατέκτησε ο Ορφέας Χριστονάκης ένας μαθητής της πέμπτης δημοτικού, του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα. Μαρία Λιονή με αφορμή την νίκη του μικρού πιανίστα προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Θερμά συγχαρητήρια στο μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου, και της Πέμπτης Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Ορφέα Χριστονάκη, ο οποίος μας γέμισε με χαρά και περηφάνια με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, στην πόλη Spoleto της Ιταλίας, με πάνω από 40 συμμετέχοντες. Η διάκριση αυτή είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επιμελούς προσπάθειας του Ορφέα, που δικαιώνεται, όσο και των δασκάλων του, αλλά και της οικογένειάς του, που στηρίζουν την αγάπη του για τη Μουσική και την καλλιτεχνική του πορεία.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει καλή πρόοδο στις σπουδές του και να συνεχίσει να ξεχωρίζει διεθνώς σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό καλλιτεχνικό πεδίο, όπως η κλασική μουσική, κάνοντας τα όνειρά του πραγματικότητα και έχοντας τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του».

  

πηγή: fanpage.gr