«Μαύρισε» η Αττική! Ισχυρή καταιγίδα τώρα σε πολλές περιοχές

Τόσο στα βόρεια προάστια της Αττικής όσο και σε πολλές περιοχές στα νότια (σ.σ. όπως σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο) , ο καιρός δείχνει αυτή την ώρα τα δόντια του, όπως σας είχε προειδοποιήσει το newsit.gr.

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες έχουν ξεκινήσει να σημειώνονται από αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, 03.10.2019.

Αν έχετε συναντήσει προβλήματα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω του [email protected] με φωτογραφίες και βίντεο

Ύστερα από το καλοκαιρινό διήμερο του Οκτωβρίου που είχαμε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, από σήμερα το απόγευμα αρχίζει να μεταβάλλεται ο καιρός από την δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική και στην βόρεια Ελλάδα.

καιρόςΚαιρός – Εικόνα από την Ηλιούποληκαιρόςκαιρός

Δείτε τις άκρως εντυπωσιακές εικόνες του Intime από την… μαυρίλα στην Αττικήκαιρός

Click4more: Έκλεισαν δρόμοι, βούλιαξαν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσολόγγι – Οι εικόνες της κακοκαιρίας [pics]

καιρόςΤα ξημερώματα της Παρασκευής, 04.10.2019, θα έχουμε συννεφιές, βροχές και τοπικές καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα οι οποίες θα επεκταθούν και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως αναφέρει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση, όχι όμως αξιόλογη, μιας και είμαστε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πώς θα είναι ο καιρός στην Αττική

Για το λεκανοπέδιο της Αττικής περιμένουμε από το μεσημέρι και μετά να έχουμε βροχές και καταιγίδες, όπως και… συμβαίνει αυτή την ώρα, ενώ από αύριο θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός στην δυτική Ελλάδα έτσι ώστε ο καιρός το Σάββατο να είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα.

Θα επικρατήσουν βοριάδες, οι άνεμοι γενικά αυτές τις ημέρες δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλάσσια ταξίδια, ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος, με περισσότερη ηλιοφάνεια, θα ανέβει και η θερμοκρασία, δεν θα προλάβει όμως αυτή η βελτίωση να κρατήσει για πολύ διότι Δευτέρα προς Τρίτη έρχεται άλλο βαρομετρικό χαμηλό και αυτό από την κεντρική Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, να μας επηρεάσει και να δώσει ξανά βροχές και τοπικές καταιγίδες και στην συνέχεια στα μέσα της εβδομάδας και προς το τέλος να βελτιώνεται ξανά ο καιρός.

Αύριο Παρασκευή στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Κεντρική Ελλάδα ο καιρός θα «δώσει» τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ σήμερα μέχρι αργά την νύχτα περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Πελοπόννησος.

Ο καιρός έχει χαλάσει για τα καλά με τη κακοκαιρία να σφυροκοπά τη χώρα… Ένα νέο μέτωπο μάλιστα αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κινούμενο αργά κατά διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Μετά τη διέλευση του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός
Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: newsit.gr