Με επιτυχία η άσκηση καταπολέμησης της ρύπανσης στο Λιμάνι του Ληξουρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι του Ληξουρίου. Σύμφωνα με το σενάριο υπήρχε διαρροή πετρελαίου και δημιουργία πετρελαιοκηλίδας στη θάλασσα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ληξουρίου από φέρι μποτ που ήταν αγκυροβολημένο εκεί την ώρα στην προβλήτα.

Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο όπου σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια έσπευσαν να προλάβουν και να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα με ειδικά μέσα που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα και συγκεκριμένα με πλωτά φράγματα έτσι ώστε να μην επεκταθεί στην περιοχή και στη συνέχεια να γίνει η άντλησή της με απορροφητικές αντλίες.

Στην άσκηση συμμετείχε η Περιφέρεια με φορτηγό όχημα, βυτίο και μηχανή άντλησης μαζί με τριμελή ομάδα για τον καθαρισμό της πληγείσας περιοχής. Ο Δήμος Κεφαλονιάς με τριμελή ομάδα για τον καθαρισμό του Λιμανιού του Ληξουρίου, η Πυροσβεστική με ένα επανδρωμένο όχημα καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όπου μετέφερε το πλωτό φράγμα και τα υλικά απορρύπανσης.

Η πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική άσκηση αποτελεί μέρος του εθνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Την άσκηση επέβλεψαν η Λιμενάρχης Παναγιώτα Κολοβού καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξης Μοσχονάς.

 

 

 

Αναδημοσίευση από www.portoni.gr