Με επιτυχία η εκδήλωση για τις “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου” (pics)

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος “Το Ριφόρτσο” Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τον σύλλογο ναυτικών “Νίκος Καββαδίας” διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα “Ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς στο πέρασμα του χρόνου” στο θεατράκι, στην προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι, υπό την αιγίδα του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και της ΚΕΔΗΚΕ..

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε άγνωστο υλικό και φωτογραφίες για τις ναυτικές οικογένειες της Κεφαλονιάς μέσα από ομιλίες.  Ξεκίνησε η εκδήλωση με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συλλόγου “Ριφόρτσο” κ. Διον. Φωκά και επίσης χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Δυλλόγου Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας” κ. Τάσο Παγουλάτο.

Ξεκίνησε πρώτος τις ομιλίες ο κ. Μηνάς Αντύπας, ο οποίος αναφέρθηκε για το πριν  της δημιουργίας  των εφοπλιστικών οίκων της Κεφαλονιάς, στο πρώτο στάδιο της διαμόρφωσης τους. Ακούστηκε η ομιλία  της κ.  Παναγιώτας Μοσχονά για τον Παναγή Βαλλάνο,, η κ. Μοσχονά δεν μπόρεσε να έρθει και το κείμενο της,  διάβασε ο Μάκης Γαλανός. Ακολούθησε η ομιλία του κ.  Διον. Ρασσιά με θέμα τις Οικογένειες Βαλλιάνου και Βεργωτή, μια λεπτομερή αναφορά στις δυο αυτές μεγάλες οικογένειες και τους απογόνους τους. Τέλος ο Πρόεδρος των Συλλόγου Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας”  κ. Τάσος Παγουλάτος, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των Ναυτικών ανά τους ….αιώνες.

Στο δεύτερο μέρος ο λαογραφικός, χορευτικός όμιλος Κεφαλονιάς “Κεφαλλήνες” χόρεψε  παραδοσιακούς χορούς, και στη συνέχεια ο Giorgio Vincenzo Filieri από το ελληνόφωνο χωριό Στερνατία της Ιταλίας θα μας τραγουδήσει Γκρεκάνικα τραγούδια.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr