Με επιτυχία το 3ο Θερινό Σχολείο Φυσικής – Αστρονομίας Κεφαλονιάς (pics+video)

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τοπικό Παράρτημα της Ένωσης, και με την ευγενική στήριξη της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, διοργάνωσαν και φέτος   τη λειτουργία του 3ου Θερινού σχολείου Φυσικής – Αστρονομίας Κεφαλλονιάς.

Το σχολείο απευθύνεται σε μαθητές που αποφοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 από τις τάξεις Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου και με προτεραιότητα σε όσους δεν συμμετείχαν στο 1ο και 2ο Θερινό Σχολείο.

Η συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος καθώς και κάθε παροχή στο πλαίσιο της διοργάνωσης είναι δωρεάν. Χορηγήθηκε  Βεβαίωση Συμμετοχής από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Το ημερήσιο πρόγραμμα περιελάμβανε επιστημονικές ενότητες φυσικής και αστρονομίας με έμφαση στα νεώτερα επιτεύγματά τους πλούσια πειραματική δραστηριότητα με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίου και διακεκριμένων επιστημόνων και πειραματιστών.

Την πρώτη μέρα με σύνδεση μέσω Skype τους μίλησε ο Σταμάτης Κριμιτζής Ακαδημαϊκός Επόπτης του Γραφείου Διαστημικής έρευνας και Τεχνολογίας. με θέμα: Η 40χρονη Οδύσσεια των Voyagers και η εξερεύνηση του Διαστρικού Χώρου με το interstellar Prode, και πολλοί άλλοι όπως ο Χριστόφοροςς Μουίκης, Ερευνητής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος.

Σήμερα Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα, όπου πραγματοποιήθηκε ένα δρώμενο διαγωνισμός με ρουκέτες νερού που κατασκεύασαν οι ομάδες μαθητών. Το δρώμενο έγινε στην πλατεία Αργοστολίου. Στη συνέχεια έγινε η λήξη με ευχαριστίες και συντονισμό από τον καθηγητή κ. Ιωαν. Χριστακόπουλο  Φυσικός  και τέλος η  απονομή Βεβαιώσεων συμμετοχής. Βοήθησε η Γενική Γραμματέας του δήμου κ. Νοκολαΐδου και η υπάλληλος του δήμου κ. Κατερίνα Ανδρεάτου. Χαιρέτησε και έδωσε τη βεβαίωση συμμετοχής ο αντιδήμαρχος κ. Βαγ. Κεκάτος. Φεύγοντας τα παιδιά επισκέφθηκαν την έκθεση του Δημοσθένη Μαρούδα.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr