Με κουβέρτες θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο – Μπαίνει «κόφτης» στη θέρμανση

Την ώρα που οι συναρμόδιοι υπουργοί, διαβεβαίωναν πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει επιπλέον κονδύλια για τη θέρμανση και τον φωτισμό των σχολείων εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, οι δήμοι ξεκίνησαν τις προτροπές για οικονομία.

Μάλιστα, την αρχή κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με σχετική επιστολή προς τα σχολεία ζητώντας από τη σχολική κοινότητα της πόλης να «αφήσει το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα (!) ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζεται στην επιστολή «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας. Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι σε «συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα θεσπίσουμε ειδική δέσμη επιβράβευσης των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση της εποχής μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου.

Πηγή: pronews.gr