Με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου άνοιξε η δεύτερη ημέρα…(pics)

Με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου άνοιξε η δεύτερη ημέρα του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου.

Όπως και στην πρώτη ημέρα έτσι και χτες αρκετοί Ληξουριώτες και Κεφαλονίτες συμμετείχαν εκθέτοντας τοπικά προϊόντα. Ποιό να πρωτοδείς και ποιό να πρωτοδοκιμάσεις…

Χτες τα φλας έκλεψαν οι πέντε κρεατόπιτες. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ανδρεας Παντελειός και ο σεφ κ. Χρήστος Μαχαιρας, αρχικά, μας ταξίδεψαν στα μυστικά της Κεφαλονίτικης κρεατόπιτας μέσω της παρουσίασής τους. Παραδοσιακές σπιτικές έτσι όπως τις φτιάχνουν για την οικογένεια. Με μεράκι και μπόλικα τοπικά προϊόντα, από το τράγιο κρέας, το σάψυχο (μαντζουράνα), ελαιόλαδο Κεφαλονίτικης γης.

Πέντε συμμετοχές οι οποίες βραβεύτηκαν από τους σεφ της Σχολής Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Μέχρι να ψηθούν εν τω μεταξύ οι κρεατόπιτες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Σπαθής βράβευσε την ΕΡΤ, μέσω του εκπροσώπο και Δημοσιογράφου κ. Γιαννόπουλου, για την πολυετή προβολή και κάλυψη σημαντικών εκδηλώσεων του νησιού μας στο κανάλι της ΕΡΤ.

Ο κ. Γιαννόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πλην των διοργανωτών και τον επί σειρά ετών συνεργάτη του, βιντεολήπτη κ. Γιάννη Παπαδάτο.

Ο μπάρμαν του Inside κ. Μανώλης Γκίκας παίρνει την σκυτάλη και μας φέρνει τις παραλίες της Κεφαλονιάς στο ποτήρι μας. Δροσερά κοκτέιλ με βάση τα Κεφαλονίτικα κρασιά. “Μύρτος” “Πετανοί” και άλλες παραλίες της Παλλικής στο ποτήρι σας. (Δοκιμάστε τα στο μπαρ Inside.)

Το διήμερο φεστιβάλ έκλεισε με την υπόσχεση των διοργανωτών ότι ξεκίνησε ένας νέος θεσμός στο Ληξούρι. Του χρόνου η διοργάνωση θα είναι ακόμα καλύτερη.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr