Ακόμα μία ηλεκτρονική απάτη με email φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με τους επιτήδειους απατεώνες να χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» την ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες έχει ως πρόσχημα κάποια δήθεν επιστροφή χρημάτων. Με την ευκαιρία, δείτε τη νέα απάτη με τις επενδύσεις.

Στο mail οι απατεώνες ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να βάλουν τα στοιχεία τους, μεταξύ άλλων φυσικά και του τραπεζικού τους λογαριασμού.

 

ηλεκτρονική απάτη με email

 

Για τους πιο παρατηρητικούς, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι παρουσιάζονται ως «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εγκλημάτων», ενώ στην πραγματικότητα τα αρχικά της ΑΑΔΕ σημαίνουν «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Ακόμα πιο παράδοξο είναι πως στην υπογραφή του mail, τα αρχικά της ΑΑΔΕ γράφονται σωστά, ενώ και το γενικότερο προφίλ του μηνύματος παραπέμπει σε απάτη, όπως πολλές άλλες που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα.

Νέα απάτη σε ΑΤΜ της χώρας – Η περίεργη πληκτρολόγηση που «τρώει» λεφτά

Προσοχή με μια νέα απάτη σε ΑΤΜ. Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, έπεσε θύμα απατεώνα που τον έστειλε σε ΑΤΜ, δήθεν, για να του πει πώς θα παραλάβει τα χρήματα που κατέθεσε στον λογαριασμό του. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναστάτωση στη καθημερινότητα των πολιτών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών και με την «αναζήτηση» ΑΤΜ.

Όμως, αντί να πληρωθεί, του τα πήρε ταχυδακτυλουργικά! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα την Κυριακή από έναν «κύριο», ο οποίος του είπε ότι είχε κάνει κράτηση για συνεστίαση στο εστιατόριό του και ήθελε να του καταθέσει αρκετά χρήματα μέσω εφαρμογής σε ΑΤΜ.

Έτσι, τον έπεισε να πάει ο ίδιος στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας του νησιού και να ακολουθήσει κάποιες οδηγίες που θα του έδινε. Το θύμα πήγε με τη χρεωστική του κάρτα και πληκτρολόγησε το ποσό, που υποτίθεται ότι θα εισέπραττε.

Όμως μετά από κινήσεις και οδηγίες που δήθεν πήρε, διαπίστωσε έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του το συγκεκριμένο ποσό, αλλά αντίθετα… αφαιρέθηκε! Η απάτη καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού που διενεργεί προανάκριση για να ταυτοποιήσει τον δράστη ενώ η συναλλαγή διερευνάται μέσω τράπεζας.

πηγή: Athensmagazine.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Συνεταιρισμό Ρομπόλας, την τυροκομική μονάδα Τζωρτζάτου και τα συγχρονα σφαγεία της οικογένειας Σταμούλη (εικόνες)
Επόμενο άρθροΑποφάσισε να “φύγει” ανήμερα της γιορτής του: Θρήνος για τον 46χρονο Θανάση, συγκινεί η πονεμένη του ιστορία